kamo s djecom za školske praznike

Kamo s djecom kad završi škola? Nikad zabavniji praznici!

U zagrebačkom Zoološkom vrtu edukativni sadržaji bit će prezentirani na zabavan i uzbudljiv način zahvaljujući programu Divlje ljeto

Zoološki vrt grada Zagreba ljeti tradicionalno kod školaraca rasplamsava strast prema istraživanjima. Tako će biti i idućih mjeseci. U Vrtu će se od 6. srpnja do 4. rujna održavati Divlje ljeto, program namijenjen djeci od završenog 2. do 6. razreda. Tijekom pet dana školarci će, poput slavnih istraživača, proučavati svijet biljaka i životinja.

Divlje ljeto edukativne sadržaje donosi uz mnoštvo zabave i uzbuđenja. Zahvaljujući njemu školarci upoznaju svaki kutak Zoološkog vrta. Doznat će koliko se dobro snalaze u pronalasku pojedine životinje, a u orijentaciji će im, uz prijatelje, pomagati kompas. Upoznat će se s mnogim skupinama životinja i njihovim staništima, a stečeno znanje upotrijebit će u rješavanju izazovnih zadataka koje će pred njih stavljati edukatori. Vidjet će ima li među životinjama izbirljivaca kada se radi o hrani, a i sami će se okušati u njezinoj pripremi. Uzbudljivo će im biti vidjeti jesu li zadovoljili nepca raznih životinja – od papiga do majmuna. Izrađivat će im i predmete za obogaćivanje životnog prostora.

Na jedan će se dan pretvoriti u detektive te će timskim radom u Zoo laboratoriju riješiti misteriozni slučaj “otete" žabe. Što sve rade timaritelji, doznat će iz prve ruke. Štoviše, i sami će naučiti što znači briga za životinje te o čemu sve treba voditi računa tijekom rada u Vrtu.  Upoznat će se i sa sićušnim računalom za programiranje BBC micro bitom te doznati kako ono može pomoći u istraživanju Zoološkog vrta. Kako ne bi zaboravili životinje koje su upoznali, svoja će zapažanja bilježiti u dnevnik istraživanja.

Školarce na Divljem ljetu očekuju i razne interaktivne igre, a na kraju programa diploma Zoo istraživača.

Program se održava u dvije smjene - prva počinje u 8, a druga u 14 sati.  Djeca u Vrtu borave šest sati dnevno od ponedjeljka do petka. Skupina može imati najviše 16 polaznika, a svaku vode po dva edukatora.

Fotografija: Profimedia

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Impetigo - bakterijska infekcija koja svako ljeto puni ambulante. Izbjegnite ju!

Ovu infekciju nazivaju još i "slatke kraste", uzrokuje…

djevojčica u zoološkom vrtu

Evo još jednog odličnog razloga za posjetiti zagrebački ZOO

Maksimirska obitelj morskih lavova dobila još jedno mladunče

Pročitajte i:

koronavirus

Domaćim stručnjacima stigao vrijedan uređaj za borbu protiv koronavirusa

Borba protiv koronavirusa bit će, zahvaljujući donaciji poznatog nogometaša, brža - u 22 minute moći…

testiranje na koronavirus

Od danas nova, niža cijena testiranja na Covid-19

Na zadnjoj sjednici Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) donesena je odluka o…

Stiže velika novost iz redova klaunovadoktora

Po prvi puta djeca na liječenju u bolnicama, ali i ona koja se liječe kod…

trudnica predaje e-Zahtjev za ostvarivanje prava

Kako brže i lakše do doplatka za djecu?

Od 3. srpnja omogućeno podnošenje e-Zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu