Kako se nositi s prekidom (ne samo ljubavnim)?

Prekidi su neizostavan dio života, bez obzira radi li se o prekidu veze, braka, poslovnog odnosa, prijateljstva ili čak prekidu sa samim sobom. Neki prekidi uzrokovani su lošim odlukama, neki unutarnjim osjećajem, treći čežnjom za nečim boljim, a neki, nažalost, i smrću. Bilo da su potaknuti našom odlukom ili su nam nametnuti, dinamika života nakon prekida definitivno se mijenja. Suradnja ilustratorice Lane Hudine i magistre psihologije Renate Debartoli rezultirala je izvrsnim projektom koji pojedincima pomaže preživjeti prekid. Naime, riječ je o 20 kartica koje prate javnosti dobro poznati likovi ove ilustratorice, koji na zabavan, ali opet stručan način, omogućuju nošenje s prekidom, prepoznavanje vlastitih potreba i želja, ali i povećanje razine zadovoljstva u budućim odnosima te zadovoljstva vlastitim životom općenito.

Prekidom odnosa doživljavamo niz gubitaka, mijenja se struktura našeg dana, količina i kvaliteta komunikacije s nekim osobama, mijenjaju se neke naše navike (čak i one svakodnevne), slika o sebi, osjećaj samopoštovanja i samopouzdanja, dok neka mjesta, ljudi i aktivnosti više nisu dio našeg života. Sve to može dovesti do osjećaja izgubljenosti i zbunjenosti, a nekad i samoće i razočarenja te si možemo postaviti niz pitanja od toga tko smo, kuda idemo, što želomo, što nam treba, što nas ispunjava i veseli te kako vidimo svoju budućnost“, kaže autorica kartica, psiholog i psihoterapeut, Renata Debartoli napominjući kako je ideja rođena nakon što je i sama primila “paket za preživljavanje" u trenutku kad se nosila s najbolnijim prekidom u svom životu.

Za one koje su sretni u ljubavi, kartice su, kažu autorice, prekrasan alat za vježbanje ljubavi prema sebi. Čak i onima koji su sretno zaljubljeni, bilo bi dobro, savjetuju, proći kroz njih i otkriti samoga sebe. VIše informacija možete pronaći ovdje.

Tekst i foto: press

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Ovu je obitelj zadesila najgora noćna mora svakog roditelja

Činilo se da je zatvaranje svega uspijed pandemije…

Vapaj u pomoć: četvero djece ostalo je bez mame

Vjerujemo da nitko neće ostati ravnodušan na tragediju…

Mila Kunis and Ashton Kutcher

Zna se što je presudilo braku Ashtona Kutchera i Mile Kunis

Već više od godinu dana šuška se o…

Pročitajte i:

Nova atrakcija u zagrebačkom Zoološkom vrtu

Zoološki vrt grada Zagreba ima novog stanovnika, jednogodišnju kinesku leopardicu Odliliu, koja je tamo stigla…

ljubav prema životinjama

Nova atrakcija za djecu ljubitelje životinja

Patuljasti mungosi koji su u Zoološki vrt grada Zagreba stigli prošle godine, postali su roditelji.…

pomoć obiteljima žrtvama Covid-19 bolesti

Financijska pomoć obiteljima s djecom pogođenim bolešću Covid-19

Obitelj s jednim djetetom, koja dokaže da ispunjava uvjete, može dobiti jednokratnu pomoć od 3250…

dječak i igra lego kockicama

Lego kockica bila dječaku u nosu dvije godine!

Stiže vijest za rubriku "nevjerojatno, ali istinito"!