Kako je Megxit promijenio život bebe Archieja?

Od pravila odijevanja do prava na školovanje - niz je protokola kojih se Meghan Markle i princ Harry više ne moraju pridržavati u odgoju sina Archieja, ali i sve eventualne buduće djece

Otkad su se Meghan Markle i princ Harry odrekli kraljevskih dužnosti i preselili se u Kanadu, javnost se ne prestaje zanimati za njihov novi život. I dok se prati svaki korak roditelja - gdje se kreću, što rade u slobodno vrijeme i o kojim investicijama razmišljaju - zanimljivo je vidjeti kako je Megxit promijenio život bebe Archieja.

Meghan i Harry, kako pišu svjetski mediji, više ne moraju poštivati kraljevski protokol, uključujući i pravila o odgoju sina Archieja i eventualne buduće djece. Prema kodeksu oblačenja kraljevske obitelji, dječaci do osme godine trebaju nositi kratke hlače. Zbog toga prinčeve Georgea i Louisa viđamo u opravicama koje otkrivaju noge, unatoč niskim temperaturama. Archiejev ormar, čini se, doživjet će brojne promjene, što i nije loše s obzirom na hladnu Kanadu u kojoj obitelj trenutačno živi.

Kraljevsko je pravilo da više članova obitelji i budući nasljednici krune ne smiju putovati zajedno. To konkretno znači kako princ Harry i Archie ne bi smjeli putovati u istom zrakoplovu ako idu na putovanja. Iako to nepisano pravilo ne poštuje ni Harryjev bray William, "bijeg" iz kraljevske obitelji donijet će više fleksibilnosti u planiranju obiteljskih putovanja.

Bez obzira na to žele li to njezini roditelji ili ne, kraljevska beba mora imati dadilju. Meghan sada može sama u potpunosti brinuti o svojem sinu. I sva buduća kumstva mogu se ograničiti. Naime, princeza Charlotte ima pet kumova, princ George sedam, a najmlađi Louis šest. Archie ih ima "samo" tri, a ako Meghan i Harry dobiju još djece, moći će, kao i svi obični ljudi, birati jednog kuma ili kumu. U tom slučaju neće se morati držati ni protokola o krštenju kraljevske djece, koji je na snazi od 1841. godine, no ipak će morati obaviti taj čin.

Iako je malo vjerojatno da će Archie pohađati javnu školu, njegovi roditelji imaju pravo i na taj izbor. Kraljevska djeca obično pohađaju privatne ustanove iz različitih razloga, a jedan od njih je svakako sigurnost. Pravilo je da obrazovanje mora biti prioritet te da moraju ići na fakultet. No ako Archie ne želi studirati, slobodan je slijediti svoj put.

Darren McGrady, bivši kuhar kraljice Elizabete, tvrdi da je zabranjeno jesti češnjak u kraljičinoj prisutnosti, je ga ona ne podnosi. Njezino Veličanstvo ne voli ni školjke i morske plodove, pa ni oni nisu na jelovniku na kraljevskom dvoru. Meghan će tako za svoju obitelj moći pripremati jela koja želi. A moći će s Archiejem do mile volje igrati i društvenu igru Monopoly, koja je na kraljevskom dvoru zabranjena, jer izaziva pohlepu.

Tekst: D. P.

Fotografije: Profimedia

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

harry and meghan markle

I oni su u izolaciji: 'Želimo pomoći ženama s postporođajnom deprsijom!'

Hoće li ova situacija povećati broj žena koje…

kate middleton and son Louise

U kakvoj su vezi najdraža pjesmica malenog Louisa i koronavirus?

Kate Middleton otkrila je koja je najdraža pjesmica…

Meghan Markle pokazala savršenu liniju nakon poroda

Odjevena u usku plavu haljinu s potpisom dizajnerice…

Ugrožena sigurnost malenog Archieja?

Odricanjem od kraljevskih dužnosti, princ Harry i Meghan…

Pročitajte i:

Harry and Meghan Markle

Na meti kritika zbog koronavirusa

Princ Harry, čiji je otac zaražen koronavirusom, i Meghan Markle iz Kanade u otišli u…

Story uz svoje čitatelje! Evo koje sve inspirativne priče donosimo ovaj tjedan!

Novi broj lifestyle tjednika Storyja od srijede je na kioscima i donosi pregršt aktualnih tema…

covid-19

Ministar zadovoljan situacijom oko koronavirusa, no zabrinjava jedna činjenica

Nema eksponencijalnog rasta oboljelih, no zabrinjava činjenica da su se pojavili slučajevi za koje ne…

Emotivnom porukom čestitala rođendan sinu u Italiji: "U redu je što sam tužna i što plačem..."

Bivša novinarka i spisateljica Josipa Pavičić Berardini proživljava pravu dramu zbog odvojenosti od sina Rocca…