Većina ljudi se slaže da je igranje igara korisno za razvoj ljudskog mozga, ne samo u djetinjstvu već i u odrasloj dobi. No, kao što su se naša druženja i kontakt s najbližima promijenili sve većom uporabom socijalnih mreža, tako se i dječja igra promijenila ulaskom virtualnosti u svakodnevicu. Dok djeca jedva čekaju svojih sat vremena na nekom od ekrana, puno roditelja osjeća zabrinutost zbog dojma da previše vremena provode na mobitelima i društvenim mrežama, a sve manje u stvarnom kontaktu s prijateljima i obitelji (djeca često komentiraju da je to jednako stvarno kao i kad smo se mi kao mali igrali vani). Sve to vodi pitanju koliko je vremena na mobitelu i igricama zdravo, a kada to postaje štetno te kako prepoznati ovisnost o igricama, i u kojem trenutku trebate reagirati. Kako je jedan mladić nedavno rekao: “Zašto bih slušao svoje roditelje koliko dugo smijem igrati? Pa oni uopće nemaju iskustva u igranju igrica.” S obzirom na očigledne promjene u komunikaciji u odnosu na razdoblje prije 10 ili 20 godina, te da je većina djece koju danas odgajamo rođena u tom novom dobu i nemaju perspektivu kako je to nekada izgledalo, postavlja se pitanje kada im zabraniti, a kada im se pridružiti i s kojim ciljem.

Ovo besplatno predavanje bi vam trebalo dati odgovore na neka od ovih pitanja, pojasniti stvarne koristi i poteškoće modernog tehnološkog okruženja u razvoju djeteta te pomoći vam u osmišljavanju pristupa i komunikacije s vašim djetetom na ovu temu.

Predavačica: Matea Blažević, prof. psih.

Centar Meleta, Črnomerec 46

Subota, 16. 6. 2018.

18.30-20.00 sati

Za predavanje je potrebna prijava, a broj polaznika je ograničen. Prijaviti se možete na centar.meleta@gmail.com ili 099 4200 833 (Matea Blažević).

Tekst: press

Foto: Profimedia