Natjecanje KADETSKI OPEN ARENA CENTAR 2014, održat će se u subotu i nedjelju, 29. i 30. studenog na 1. katu Arena Centra, prostor red carpet.

Okupit će se najbolji među najboljima, a prijavljeno je više od 200 mladih šahista kadeta i kadetkinja iz hrvatskih šahovskih klubova. Pravo sudjelovanja imaju svi kadeti/kinje do 12 odnosno do 16 godina.

Sve zainteresirane pozivamo na promociju šaha u subotu, 29. studenog od 11 do 18 sati na 1. kat centra, prostor red carpet kada će imati prilike saznati više o školama šaha u Zagrebu. Djeca mogu odigrati partiju šaha protiv prvaka Zagreba u kategoriji do 9 godina.

Najviše šahista dolazi iz Zagreba i okolice. Igra se po švicarskom sustavu natjecanja, sparivanje će se vršiti po FIDE varijanti u 7 kola. Partije se igraju po Pravilima šaha FIDE. Zapisivanje poteza je obavezno. Turnir se ratingira za hrvatsku rating listu.

Prvenstva se igraju odvojeno i to: prvenstvo za kadete do 16 godina, prvenstvo za kadete do 12 godina. Posebno će biti proglašeni i najbolji sudionici do 9 godina iako će sudjelovati u konkurenciji do 12 godina. Fond nagrada za pobjednike iznosi 3.000,00 kuna u poklon karticama Arena Centra za pobjednike u svih 6 kategorija.