Kad se ujedine glazba, boje, stihovi i mašta dobijemo ‘Knjigu o bojama’

'Knjiga o bojama' Lane Marasović, između ostalog, nosi svojevrsnu moć umiriti dijete prije spavanja i stvoriti mu ugodu i osjećaj sigurnosti zbog prisutnosti roditelja koji čita knjigu.

Prošli je tjedan održana promocija edukativno-glazbene knjige za djecu ‘Knjiga o bojama’, autorice Lane Marasović, ujedno i osnivačice Programa Odgoj s glazbom Musica. Knjiga uz koju djeca kroz pjesmu i igru s lakoćom uče raspoznavati boje, postala je svojevrsni hit među djecom, a posebice među roditeljima koji na ovaj način provode više kvalitetnog, zajedničkog vremena sa svojom djecom uz pjesmu, brojalice, priču i ples s maramama.

Izražavanje glazbenog doživljaja likovnim izrazom kroz aktivnosti pjevanja, slušanja i sviranja glazbe, Lana je, u suradnji s tvrtkom Zmalac, objedinila u jedinstvenu interaktivnu edukativno-glazbenu Knjigu o bojama. Uz pomoć ove knjige djeca se emocionalno razvijaju, usvajaju govorne vještine kroz učenje novih riječi te razvijaju mentalne vještine kroz razvoj mašte, novih ideja, memorije i koncentracije. Knjiga o bojama osmišljena je upravo za razvoj fine motorike i kognitivnih sposobnosti za djecu od najranije dobi kroz usvajanje sposobnosti mišljenja, rasuđivanja i učenja. Glazbu i stihove napisala je upravo Lana, a za ilustracije knjige zaslužna je Margarita Milavić. Glazbenu podlogu knjige predstavlja Pjesma o bojama koja je nastala kao uspavanka majke djetetu. Upravo zbog te pjesme, knjiga nosi svojevrsnu moć umiriti dijete prije spavanja i stvoriti mu ugodu i osjećaj sigurnosti zbog prisutnosti roditelja koji čita knjigu.

"Knjiga o bojama zapravo je nastala kao odgovor potrebi da svoju ljubav prema glazbi prenesem na dijete. Iznimno sam ponosna što su knjigu prepoznala prvenstveno djeca – kao nezaobilaznog ‘prijatelja’ u plesu i igri, roditelji – zbog njene edukativne primjene te struka – zbog inovativnog pristupa u edukaciji djece predškolske dobi." - naglasila je Lana Marasović.


Učenje uz glazbu, pokret, dramu i govor

Cijelu priču Odgoja s glazbom osmislila je ova magistrica glazbene teorije koja je je svoju ljubav prema glazbi i djetetu povezala u zanimljiv, inovativan i društveno odgovoran projekt. Lana je magistrirala na Umjetničkoj akademiji u Splitu, odsjek Glazbena teorija, na temu predškolskog glazbenog odgoja, a usavršila se na Mozarteum akademiji u Salzburgu te Orff Institutu u Finskoj i Rusiji. Odgoj s glazbom Musica je edukativno-glazbeni program kojim se potiče glazbeni, motorički i mentalni razvoj djece. Program se sastoji od različitih glazbenih radionica i koncerata kojim se educiraju djeca do šeste godina uz igru, ples i oslikavanje klasične glazbe. Aktivnosti Programa temelje se na pristupu njemačkog skladatelja i pedagoga, Carla Orffa, koji je spojio glazbu, pokret, dramu i govor u "lekcije" koje su vrlo slične pravoj spontanoj dječjoj igri kroz koju se govori, pjeva, pleše, svira, imitira glazbu pokretom te se upotrebljavaju segmenti drame, stavljajući naglasak na poticanje dječje improvizacije i individualnosti.

Program je odobren od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, odnosno Agencije za odgoj i obrazovanje, vode ga akademski obrazovani glazbenici koji su se usavršili na Orff Schulwerk edukacijama te je trenutno usvojen u više odgojno-obrazovnih institucija grada Splita čime je autorica dala svoj doprinos razvoju hrvatskog obrazovnog sustava.

Zanimljivost Knjige o bojama prepoznale su i mame iz javnog života te brojne blogerice i influencerice iz Momslife / Lifestyle područja koje su prvi susret s knjigom ostvarile u jedinstvenom interijeru hotela Canopy by Hilton, inspiriranom industrijskom prošlošću grada, modernizmom i street art-om. Razlog odabira Canopy brenda za predstavljanje knjige javnosti, krije se u njihovom pristupu zajedništvu i obitelji kroz ‘Eat, Drink & Smile’ ponudu, lokalnoj kulturi i autentičnim kulinarskim delicijama od svježih lokalnih sastojaka s tržnice Dolac te kapljicama užitaka iz lokalnih kraft pivnica i vinarija. #canopybyhilton #canopyzagreb

Svoj primjerak Knjige o bojama možete naručiti na www.odgojsglazbom-musica.hr ili direktno na odgojsglazbom@gmail.com

Tekst i foto: press

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

I ovo treba iskušati: osmosatna uspavanka za bebe

Ako dijete nikako ne želi zaspati, pokušajte mu…

Klasični koncerti za djecu i roditelje

Koncerte klasične glazbe za roditelje i djecu u…

Pjevajte svojoj bebi

Poznato je da pjevanje pomaže djetetu. Ali, jeste…

Pročitajte i:

djevojčica u samoizolaciji štiti se maskom za lice od koronavirusa

Koronavirus u jednom zagrebačkom vrtiću! 15 djece u samoizolaciji

Navodno je riječ o prijenosu virusa unutar obitelji, jer je zaraženi otac doputovao iz inozemstva

koronavirus i ljeto

Je li ovo tračak nade? Vili Beroš iznenadio izjavom o koronavirusu

Ministar Vili Beroš današnjom je izjavom da je koronavirus vjerojatno mutirao i oslabio dao tračak…

povratak koronavirus zbog kojeg je djevojčica vrlo zabrinuta

POVRATAK KORONAVIRUSA! Više nikome u Hrvatskoj nije ugodno! Jesmo li se odlučili za švedski model?

"Ne možemo zatvoriti granice, zaustaviti normalne životne aktivnosti, ali moramo se naučiti držati mjera i…