Sve je spremno da maske preuzmu vlast i uvedu fašnička pravila u Samoboru.188. Samoborski fašnik trajat će od  od 21. veljače do 4. ožujka!

"Nadam se da će ovogodišnja primopredaja vlasti proteći na uobičajeni način, iako to neće biti moguće jer mene, nažalost, na samom otvorenju neće biti. Ali već drugi dan ću kao obični civil, kao obični građanin obići Fašničku republiku i biti tu do samog kraja – rekao je samoborski gradonačelnik i svoju spriječenost obrazložio službenim putovanjem u SAD. Fašnički likovi Princ, Sraka, Sudec i Fiškal poručili su kako ih to neće spriječiti da preuzmu ključeve grada i stave ruke na gradsku kasu. Uz slogan „Imamo vizu, skurimo krizu“ Fašnička republika se nada postati meka za sve one koji traže posao ili pak bježe od njega.

samoborski fašnik
"Uz djecu i Dječji fašnik, maske, bubnjare, ples, alegoriju, satiru, komediju i glazbu vjerujem da ćemo zadovoljiti sve ukuse. Cilj je da naši fašnički sugrađani mogu u bilo koje doba dana ponovno izaći na Trg fašničkih velikana, gdje će ih dočekati nešto novo, a naše drage goste izvan Samobora, koje god doba dana odaberu da bi bili s nama, dočekat će zanimljiv program", poručila je direktorica Turističke zajednice grada Samobora.

Optimističnu, antikriznu poruku fašnika pratit će pozitivne vibracije sa čak pet lokacija u centru Samobora i klizališta u bivšoj vojarni, uz bogat zabavni i glazbeni program. One koji se maskiraju očekuju svakodnevne nagradne igre na pozornici i u ugostiteljskim objektima.

Sve informacije o Fašniku mogu se naći na službenoj web stranici www.fasnik.com kao i popularnim društvenim mrežama. Ne zaboravite se ulogirati na Yoomloo, društvenu mrežu koja je fašnički medijski pokrovitelj i na kojoj je pripremljen čitav niz nagradnih igara za posjetitelje.