Još mali korak do otvaranja Centra igre i knjižnice igračaka u Orehovici

U ovoj akciji svatko može pomoći, ako nikako drugačije, onda barem dijeljenjem poveznice vezane uz kampanju.

Pučko otvoreno učilište Korak po korak je neprofitna organizacija čija misija je uvođenje, promoviranje, zagovaranje i podržavanje inovativnih i kvalitetnih odgojno-obrazovnih i drugih praksi kako bi se osigurala dobrobit, razvoj i učenje djece i mladih.

Posljednjih mjeseci poduzimali su male, ali važne korake kako bi stvorili sve preduvjete za otvaranje Centra igre i knjižnice igračaka u Općini Orehovica krajem listopada 2019. godine, a sada trebaju vašu pomoć!

Orehovica je općina u Međimurskoj županiji s malim brojem stanovnika, svega 2.685, od čega 18,9 posto populacije čine pripadnici romske zajednice. Mnoga djeca na širem području općine ne idu u vrtić do svoje šeste godine, neka od njih nemaju prilike igrati se poticajnim igračkama i susresti se sa slikovnicama te su još uvijek u procesu učenja hrvatskog jezika. Želja im je stvoriti okruženje u kojem mogu prevladati te prepreke te se susretati i družiti s drugim članovima zajednice svih dobnih skupina. Otvaranjem Centra igre i knjižnice igračaka djelovat će na živote 300 djece rane, predškolske i osnovnoškolske dobi koja žive na širem području općine Orehovica.

ŠTO JE CENTAR IGRE?
Mjesto je gdje djeca mogu sudjelovati u različitim kreativnim, zanimljivim aktivnostima s drugom djecom i odraslima i gdje članovi njihovih obitelji mogu dobiti informacije o odgoju djece, njihovom zdravlju, učenju i razvoju, te gdje mogu susresti članove drugih obitelji i različite stručnjake.

ŠTO JE KNJIŽNICA IGRAČAKA?
Knjižnica igračaka je mjesto gdje djeca i članovi njihovih obitelji mogu besplatno posuditi igračke, igre i slikovnice kako bi se s njima igrali u Centru ili kod kuće. Ove godine u Orehovici otvaraju drugi po redu Centar igre i knjižnicu igračaka u Hrvatskoj, a kako biste doznali više o ovom neobičnom konceptu, pogledajte kako izgleda Centar koji su prošle godine otvorili u Sisku.

Spoj Centra igre i knjižnice igračaka (eng. play hub) predstavlja mjesto veselog druženja te učenja kroz istraživanje svim osjetilima.

KAKO VI MOŽETE POSTATI DIO OVE PRIČE?

Cilj ove kampanje je prikupiti 10.000 HRK kako bi se uredio i opremio prostor stare škole u Orehovici i pretvorio u mjesto susreta, igre, veselja te mjesto za razmjenu savjeta, informiranje, izražavanje i stvaranje!

Doniranjem iznosa po vašem izboru i u skladu s vašim mogućnostima, postajete prijatelj Centra igre i knjižnice igračaka te dobivate zahvalnicu s crtežom koji će naslikati najmlađi posjetitelji, jer ste pomogli da se Učilište približi svom krajnjem cilju. Detalje pptražite na sljedećoj poveznici.
U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja, pošaljite upit na korakpokorak@korakpokorak.hr!


KAKO JOŠ MOGU POMOĆI?

Svakoga tko sudjeluje u realizaciji Centra igre i knjižnice igračaka i vjeruje u moć ovakvih inicijativa, zasigurno biste razveselili širenjem ove priče ili dijeljenjem poveznice na ovu kampanju koja traje do 1.10.2019. godine.

Također, veći dio kupnje igračaka bit će financiran iz međunarodnog projekta ‘TOY to Share, Care to Play’ koji provodimo mi, Pučko otvoreno učilište Korak po korak, u suradnji s partnerima iz Nizozemske, Slovačke, Mađarske, Italije, Latvije, Slovenije i Turske, ali i iz drugih donacija. Ako biste željeli pridonijeti raznolikosti poticaja u Centru doniranjem novih ili rabljenih igračaka (edukativne igračke, guralice, njihalice, društvene igre, kocke, logičke igre, mozgalice, itd.), nestrpljivo ih očekuju na adresi Pučkog otvorenog učilišta Korak po korak - Ilica 73, 10 000 Zagreb, a prikupljat će se i nakon završetka online kampanje.

Kliknite, donirajte, pa dođite u Orehovicu na jesen na igranje!

Tekst i foto: Press

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Poznati brend pomaže u potresu stradalom Hrvatskom glazbenom zavodu

Od svakog prodanog para cipela tijekom ovog tjedna…

Donacija u znak zahvalnosti zdravstvenim radnicima

Hrvatska ROX grupa, koja je vlasnik i ROX…

Pročitajte i:

Stiže velika novost iz redova klaunovadoktora

Po prvi puta djeca na liječenju u bolnicama, ali i ona koja se liječe kod…

trudnica predaje e-Zahtjev za ostvarivanje prava

Kako brže i lakše do doplatka za djecu?

Od 3. srpnja omogućeno podnošenje e-Zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu

mila rončević i njezina sestra

Mila Rončević uskoro se vraća kući! Lijepe vijesti iz Amerike objavio njezin otac

Marin Rončević, otac djevojčice za čije je liječenje u Philadelphiji prikupljeno nevjerojatnih 38 milijuna kuna,…

djeca se igraju s igračkama

Upravo objavljeno! Omiljena igračka djece najmanje siguran proizvod na svijetu!

Europska komisija objavila je popis najopasnijih proizvoda u EU, kojemu je svrha sprječavanje i ograničavanje…