Jeste li znali da svaka deseta žena u Hrvatskoj oboli od raka dojke? Možda je poznajete.

U mjesecu borbe protiv raka dojke pokrenite drage žene u svom životu – majku, sestru, prijateljicu, ženu, kćer da učine nešto dobro za sebe i obave jedan od preventivnih pregleda dojki – ultrazvuk ili mamografiju

Na stranici www.pokrenipromjenu.hr možete izraditi personaliziranu video poruku za sve bitne žene u vašem životu i pozvati ih da redovnim kontrolama osiguraju sebi zdraviji život.

U Hrvatskoj godišnje od raka dojke oboli gotovo 2500 žena, a gotovo 1000 ih izgubi bitku s ovom teškom bolešću. Rak dojke najučestaliji je tumor u žena u Hrvatskoj i drugi najučestaliji tumor uopće. Redovitim preventivnim pregledima, kao što su ultrazvuk dojke i mamografija, ali i samopregled, bolest se može otkriti u dovoljno ranoj fazi u kojoj su izgledi za ozdravljenje veliki. Statistike pokazuju kako više od 90 posto bolesnica s rakom dojke može se izliječiti ako se dijagnoza bolesti postavi u ranom stadiju i ispravno liječi. Petogodišnje preživljenje u tom je slučaju 96 posto.

Ultrazvuk dojke spada u redovnu kontrolu sveobuhvatnog sistematskog pregleda kojeg se preporučuje obaviti barem jednom godišnje, no takav je pregled skup, a nije uključen u osnovnu zdravstvenu zaštitu koju dobivamo kroz zdravstveno osiguranje HZZO-a. Stoga osiguravajuće kuće nude široku ponudu proizvoda dodatnog zdravstvenog osiguranja koje obuhvaća i takvu vrstu pretraga.

GRAWE Hrvatska d.d. u mjesecu borbe protiv raka dojke, poziva sve žene da, ako još nisu, po vrlo prihvatljivoj cijeni ugovore policu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja GRAWE VITAL u listopadu i svoje usluge po polici mogu koristiti odmah, što znači da odmah mogu otići na sistematski pregled koji uključuje i UZV dojki.

I zato, ne čekajte jer je rak dojke, ako je dijagnosticiran dovoljno rano, u potpunosti izlječiv. Razmislite - koga volite? A što činite po tom pitanju?

Pokrenipromjenu

Tekst i foto: promo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Tinejdžer izumio grudnjak koji detektira rak u ranoj fazi

Cijeli svijet hvali 18-godišnjeg Juliana Riosa Cantu, koji…

Pročitajte i:

Harry and Meghan Markle

Na meti kritika zbog koronavirusa

Princ Harry, čiji je otac zaražen koronavirusom, i Meghan Markle iz Kanade u otišli u…

Story uz svoje čitatelje! Evo koje sve inspirativne priče donosimo ovaj tjedan!

Novi broj lifestyle tjednika Storyja od srijede je na kioscima i donosi pregršt aktualnih tema…

covid-19

Ministar zadovoljan situacijom oko koronavirusa, no zabrinjava jedna činjenica

Nema eksponencijalnog rasta oboljelih, no zabrinjava činjenica da su se pojavili slučajevi za koje ne…

Emotivnom porukom čestitala rođendan sinu u Italiji: "U redu je što sam tužna i što plačem..."

Bivša novinarka i spisateljica Josipa Pavičić Berardini proživljava pravu dramu zbog odvojenosti od sina Rocca…