Jeste li znali da svaka deseta žena u Hrvatskoj oboli od raka dojke? Možda je poznajete.

U mjesecu borbe protiv raka dojke pokrenite drage žene u svom životu – majku, sestru, prijateljicu, ženu, kćer da učine nešto dobro za sebe i obave jedan od preventivnih pregleda dojki – ultrazvuk ili mamografiju

Na stranici www.pokrenipromjenu.hr možete izraditi personaliziranu video poruku za sve bitne žene u vašem životu i pozvati ih da redovnim kontrolama osiguraju sebi zdraviji život.

U Hrvatskoj godišnje od raka dojke oboli gotovo 2500 žena, a gotovo 1000 ih izgubi bitku s ovom teškom bolešću. Rak dojke najučestaliji je tumor u žena u Hrvatskoj i drugi najučestaliji tumor uopće. Redovitim preventivnim pregledima, kao što su ultrazvuk dojke i mamografija, ali i samopregled, bolest se može otkriti u dovoljno ranoj fazi u kojoj su izgledi za ozdravljenje veliki. Statistike pokazuju kako više od 90 posto bolesnica s rakom dojke može se izliječiti ako se dijagnoza bolesti postavi u ranom stadiju i ispravno liječi. Petogodišnje preživljenje u tom je slučaju 96 posto.

Ultrazvuk dojke spada u redovnu kontrolu sveobuhvatnog sistematskog pregleda kojeg se preporučuje obaviti barem jednom godišnje, no takav je pregled skup, a nije uključen u osnovnu zdravstvenu zaštitu koju dobivamo kroz zdravstveno osiguranje HZZO-a. Stoga osiguravajuće kuće nude široku ponudu proizvoda dodatnog zdravstvenog osiguranja koje obuhvaća i takvu vrstu pretraga.

GRAWE Hrvatska d.d. u mjesecu borbe protiv raka dojke, poziva sve žene da, ako još nisu, po vrlo prihvatljivoj cijeni ugovore policu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja GRAWE VITAL u listopadu i svoje usluge po polici mogu koristiti odmah, što znači da odmah mogu otići na sistematski pregled koji uključuje i UZV dojki.

I zato, ne čekajte jer je rak dojke, ako je dijagnosticiran dovoljno rano, u potpunosti izlječiv. Razmislite - koga volite? A što činite po tom pitanju?

Pokrenipromjenu

Tekst i foto: promo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

zvijezda Plesa sa zvijezdama Whitney Carson

Zvijezda 'Plesa sa zvijezdama' objavila prvu trudnoću

Nakon četiri godine braka, par je presretan što…

Pročitajte i:

ljubav prema životinjama

Nova atrakcija za djecu ljubitelje životinja

Patuljasti mungosi koji su u Zoološki vrt grada Zagreba stigli prošle godine, postali su roditelji.…

pomoć obiteljima žrtvama Covid-19 bolesti

Financijska pomoć obiteljima s djecom pogođenim bolešću Covid-19

Obitelj s jednim djetetom, koja dokaže da ispunjava uvjete, može dobiti jednokratnu pomoć od 3250…

dječak i igra lego kockicama

Lego kockica bila dječaku u nosu dvije godine!

Stiže vijest za rubriku "nevjerojatno, ali istinito"!

Mia Dimšić i Domenica

Sanja je prva gluhoslijepa doktorica znanosti, a Josip osvaja planinske vrhove! Što ih je povezalo s Miom i Domenicom?

Ove dvije pjevačice, ali i velike prijateljice, rado su se odazvale inicijativi Zaklade "Hrvatska za…