BabyRoom je nastao kao posljedica druženja nekoliko mama, koje su ujedno i dio svoje karijere provele kao radijske novinarke:

„Podcast, kao rastući format na svjetskom tržištu, polako nalazi mjesto i među hrvatskim slušateljima, a tema roditeljstva kod nas je u tom formatu još neistražena. Činjenica da smo bile novinarke, samo znači da imamo hrpu dodatnih pitanja i želju doći do prave informacije“, izjavila je jedna od pokretačica Andrea Husain Orlić.

Svi znamo da djeca postave i do 300 pitanja dnevno, no malo je poznato koliko pitanja se javlja u glavama roditelja, pogotovo onih novih. Upravo je to bio jedan od motiva za snimanje ovog audio podcasta, koji u prvim epizodama obrađuje teme susreta s roditeljstvom, vrtićkih iskustava i božićnog veselja.

„Kao što kaže naš slogan: More than baby talk, neće tu biti razgovora isključivo o bebama, nego i o svemu što majčinstvo i roditeljstvo jesu – sva sreća, sva ljubav, ali i sav napor, stres i kaos. Naš je podcast namijenjen roditeljima, kao i onima koji će to tek postati, bakama, djedovima i svima koji na bilo koji način sudjeluju u odgoju najmlađih članova“, izjavila je Marija Herceg, jedna od pokretačica podcasta.

Podcast je moguće slušati na:

Youtube-u

Soundcloud-u

Kao i na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu, gdje će biti moguća i komunikacija sa slušateljima.

Tekst i foto: press