Jelena Pervan, autorica brojnih slikovnica za djecu, otvorila Kuću od priča

Kuća od priča dom je sve djece koja obožavaju slušati i stvarati priče, ali i one djece koja se sa slovima bore i ne uspijevaju izraziti predivne ideje koje nose u sebi

Zagreb je dobio Kuću od priča, jedinstveno mjesto koje okuplja male kreativce koji vole smišljati, pripovijedati i pisati priče, ali i djecu koja zbog određenih teškoća ili snažnog otpora, ne uspijevaju izraziti svoje misli onako kako bi htjeli.

Programi Jelene Pervan djecu potiču na kritičko promišljanje vlastitih i tuđih ideja te im omogućuju da na poznate situacije pogledaju iz druge perspektive i tako, "hodajući u cipelama" svojih likova, pronalaze rješenja za vlastite izazove u životu.

Dječja spisateljica i novinarka Jelena Pervan iza sebe ima 11 objavljenih knjiga za djecu i niz održanih književnih radionica u knjižnicama, školama i vrtićima diljem Hrvatske. Posebnu su popularnost među djecom stekle njezine serije slikovnica o medvjediću Hrkalu te šašavim bakterijama Mrljeku i Prljeku, a osim u knjižnicama, Jelena je čest gost u rehabilitacijskim centrima s obzirom na to da se dodatno educirala za rad s djecom s teškoćama u razvoju s kojima provodi programe senzoričkog pričanja priča. Ujedno, svojim radom doprinijela je razvoju Udruge CRVENI NOSOVI klaunovidoktori gdje je radila kao asistent na programu za djecu s teškoćama u razvoju te suradnik u odnosima s javnošću.


Programi za školarce, predškolce i djecu s teškoćama u razvoju

Nakon pomnog osluškivanja djece, roditelja i učitelja, odlučila je otvoriti Kuću od priča:

"Pisanje i čitanje nepopularne su aktivnosti, djeca pokazuju otpor, lektira ih ne zadovoljava, školsko gradivo je veliko, a mjesta za improvizaciju i kreativnost je malo. Djeca žele novu perspektivu, opuštenu atmosferu, prostor za slobodno izražavanje i stvaralaštvo koje se ne vrednuje ocjenama već unutarnjim zadovoljstvom. Moja je misija ohrabriti ih da pronađu svoj glas i pomoći im da raspršene ideje pretoče u zanimljive tekstove kojima će se ponositi." – objašnjava Jelena Pervan

Kuća od priča nudi nekoliko vrsta redovnih programa od kojih valja istaknuti program kreativnog pisanja za školarce Ups! Upao sam u priču, kreativni program za predškolce Pričanac te jedinstveni program senzoričkog pripovijedanja za djecu s teškoćama u razvoju Leti, leti priča.

Osim redovnih programa, djeca će u Kući od priča moći sudjelovati u povremenim tematskim radionicama kreativnog pisanja, pričaonicama te sličnim iskustvenim radionicama koji slave ljepotu i vrijednost priča u životima djece. Adresa Kuće je u Harambašićevoj 32 (Maksimir) u Zagrebu.

*Za sve dodatne informacije o programima zavirite na sljedećoj poveznici.

ili na Facebook stranici

IG: kucaodprica

Tekst: press
Foto: Petra Mikšik

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Kako potaknuti razvoj devet vrsta inteligencije kod djece

U subotu 6. listopada 2018. s početkom u…

Potaknite kreativno pisanje kod vaše djece

Voditeljica radionice kreativnog pisanja za djecu, Tatjana Barat,…

Pročitajte i:

Kako dijete odvojiti od ekrana? Jednostavno - ali i vi morate van!

Mrzite činjenicu da vaše dijete tjedno provede xyz sati pred zaslonima TV-a, tableta, kompjutora i…

10 gadgeta koji olakšavaju život mamama

Vremena kad su elektronski gadgeti bili gotovo isključivo muški teritorij odavno su iza nas -…

vukovar

Kamo na izlet? 5 razloga zašto posjetiti Vukovar

Trendovi u turizmu promijenili su se preko noći. Sada, kada su putovanja opet moguća, u…

Kako s djecom besplatno u kino?

Evo prilike da pogledate jednu sasvim posebnu verziju Ježeve kućice...