Zagreb je dobio Kuću od priča, jedinstveno mjesto koje okuplja male kreativce koji vole smišljati, pripovijedati i pisati priče, ali i djecu koja zbog određenih teškoća ili snažnog otpora, ne uspijevaju izraziti svoje misli onako kako bi htjeli.

Programi Jelene Pervan djecu potiču na kritičko promišljanje vlastitih i tuđih ideja te im omogućuju da na poznate situacije pogledaju iz druge perspektive i tako, „hodajući u cipelama“ svojih likova, pronalaze rješenja za vlastite izazove u životu.

Dječja spisateljica i novinarka Jelena Pervan iza sebe ima 11 objavljenih knjiga za djecu i niz održanih književnih radionica u knjižnicama, školama i vrtićima diljem Hrvatske. Posebnu su popularnost među djecom stekle njezine serije slikovnica o medvjediću Hrkalu te šašavim bakterijama Mrljeku i Prljeku, a osim u knjižnicama, Jelena je čest gost u rehabilitacijskim centrima s obzirom na to da se dodatno educirala za rad s djecom s teškoćama u razvoju s kojima provodi programe senzoričkog pričanja priča. Ujedno, svojim radom doprinijela je razvoju Udruge CRVENI NOSOVI klaunovidoktori gdje je radila kao asistent na programu za djecu s teškoćama u razvoju te suradnik u odnosima s javnošću.

jelena-pervan-autorica-brojnih-slikovnica-za-djecu-otvorila-kucu-od-prica

Programi za školarce, predškolce i djecu s teškoćama u razvoju

Nakon pomnog osluškivanja djece, roditelja i učitelja, odlučila je otvoriti Kuću od priča:

„Pisanje i čitanje nepopularne su aktivnosti, djeca pokazuju otpor, lektira ih ne zadovoljava, školsko gradivo je veliko, a mjesta za improvizaciju i kreativnost je malo. Djeca žele novu perspektivu, opuštenu atmosferu, prostor za slobodno izražavanje i stvaralaštvo koje se ne vrednuje ocjenama već unutarnjim zadovoljstvom. Moja je misija ohrabriti ih da pronađu svoj glas i pomoći im da raspršene ideje pretoče u zanimljive tekstove kojima će se ponositi.„ - objašnjava Jelena Pervan

Kuća od priča nudi nekoliko vrsta redovnih programa od kojih valja istaknuti program kreativnog pisanja za školarce Ups! Upao sam u priču, kreativni program za predškolce Pričanac te jedinstveni program senzoričkog pripovijedanja za djecu s teškoćama u razvoju Leti, leti priča.

Osim redovnih programa, djeca će u Kući od priča moći sudjelovati u povremenim tematskim radionicama kreativnog pisanja, pričaonicama te sličnim iskustvenim radionicama koji slave ljepotu i vrijednost priča u životima djece. Adresa Kuće je u Harambašićevoj 32 (Maksimir) u Zagrebu.

*Za sve dodatne informacije o programima zavirite na sljedećoj poveznici.

ili na Facebook stranici 

IG: kucaodprica

jelena-pervan-autorica-brojnih-slikovnica-za-djecu-otvorila-kucu-od-prica

Tekst: press

Foto: Petra Mikšik