STEAM (kratica za Science, Technology, Engineering, Arts and Math) je obrazovni pristup koji koristi znanost, tehnologiju, inženjerstvo, umjetnost i matematiku kao pristupne točke za razvoj djetetove znatiželje, dijaloga i kritičkog razmišljanja. STEAMWORKS Language Lab, koji je razvijen u školi stranih jezika Sekvoja centar, je edukacijski program koji obuhvaća interdisciplinarno, interaktivno i prije svega iskustveno učenje stranoga jezika pa je u skladu s time fokus na djetetovu stvaranju, eksperimentiranju, kreativnosti i igri. Jer samo kada nešto sami napravimo, iskusimo i isprobamo, produbljujemo razinu razumijevanja o toj temi te naučeno doista i pamtimo. Razlog za to je činjenica da STEAM pristup učenju, pa tako i učenju stranoga jezika, potiče aktivno korištenje obje strane mozga jer učenici kombiniraju logiku i analitiku s inovativnošću i originalnim idejama. A rezultat su učenici koji uživaju u iskustvenom učenju, ne boje se i ne odustaju kada naiđu na problem već pronalaze inovativne načine njihova rješavanja te se uče raditi u timovima i kroz kreativne procese. I tako nastaju učenici, inovatori, edukatori i vođe 21. stoljeća!  

jedinstveni-program-ucenja-engleskog-jezika-za-djecu-kroz-steam-steamworks-language-lab

ŠTO JE STEAMWORKS Language Lab?

Djeca su znatiželjna stvorenja, željna otkriti kako funkcioniraju stvari koje nas okružuju. Tijekom pohađanja STEAMWORKS LANGUAGE LAB programa djeca uče osnove znanosti, matematike, kemije i fizike, inženjerstva, programiranja, ekologije i umjetnosti na njima blizak i razumljiv način. A usput uče engleski jezik koji će im postati bliži kroz praktične pokuse i projekte te promatranje onoga što se događa tijekom tih procesa. Kroz pokuse će poboljšati fine motoričke sposobnosti, matematičku i jezičnu pismenost, a da ne spominjemo i to da će naučiti ono najvažnije: postavljati pitanja. Osim toga odlično će se zabaviti!

Program je osmišljen za pohađanje tijekom 6 mjeseci, s početkom u jesen 2016. i u trajanju do proljeća 2017. po jedan puni sat tjedno uz stanke koje prate školske praznike. Radi se u dvije dobne skupine s maksimalnim brojem polaznika do 6 djece i stručnim vodstvom instruktora engleskoga jezika.

Kako se upisati?

Za upis vašeg djeteta, molimo kontaktirajte centar mailom, telefonom ili navratite do njih u školu u Heinzelovoj 47 u Zagrebu kako biste si osigurali mjesto jer je broj djece u grupama ograničen na maksimalno 6 djece. Dijete pohađa radionicu jednom tjedno u odabranom terminu od jeseni 2016. do proljeća 2017. Upisi su još uvijek u tijeku!

Kontakt: Sekvoja centar d.o.o. Heinzelova 47, 10000 Zagreb, Tel: 01/2300 473; Mob: 091/600 49 42

E-mail: info@sekvoja.net

Web: http://www.sekvoja-art.net/steamworks-language-lab

Facebook.com/sekvoja.centar/

Tekst i foto: promo