Bogati popratni program počinje u petak, 13. rujna 2019., kada će se održati projekcija dječjeg filma na livadi pored Vidikovca, te dodjela medalja i diploma prvim polaznicima novog edukativnog programa Javne ustanove – Maksimir naziva Mali maksimirski rendžer. Trodnevna manifestacija bit će okrunjena koncertnim spektaklom Pianotron - the Floating Concert Zvjezdana Ružića, peterostrukog dobitnika nagrade Porin.

Koncert će se održati 14. rujna u 20 sati na Drugom jezeru, koje ovom prilikom postaje najljepša prirodna pozornica ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj, nego i puno šire. Inovativnost koja se očituje od osnutka Parka kao prvog perivoja otvorenog tipa promovirat će i Ružić izvedbom svog programa na dosad neviđenoj kombinaciji instrumenata, koncertnom klaviru i Mellotronu, čije romantične melodije nikog neće ostaviti ravnodušnim.

jedinstveni-dogadaj-obiljezavanje-dana-parka-maksimir

U subotu, 14. rujna, uz već spomenuti spektakularni koncert na plutajućoj pozornici, od 10 sati kod Velike pozornice bit će održan edukativno-zabavni Piknik s HiPPom, gdje za sve trudnice i mame  dolaze i HiPP nutricionisti, pa možete potražiti besplatne savjete o trudnoći ili prehrani i njezi vašeg djeteta. Djeca će također moći i od 16:30 sati vježbati s HiPPom i Mariom Mlinarićem.

U nedjelju, 15. rujna, od 10 sati, kod Vratareve kućice očekuju vas vođene ture kroz Park praćene brojnim pričama i legendama.

Posebnost ovog događanja, a s ciljem promocije i očuvanja prirodne ljepote Parka, prepoznao je Grad Zagreb na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem kao glavnim pokroviteljem. Svi programi su besplatni za posjetitelje, a u slučaju lošeg vremena, koncert se odgađa za nedjelju, 15. rujna.

jedinstveni-dogadaj-obiljezavanje-dana-parka-maksimir

Tekst i foto: press