Kraljevina Nizozemska, svjetski lider u bicikliranju, i ove godine u suradnji s Gradom Zagrebom organizira vožnju bicikla središtem grada. Stoga pozivaju sve građane na sudjelovanje u jedinstvenoj vožnji kroz samo srce Zagreba, 12. svibnja, točno u podne, ispred Kulturno-informativnog centra u Preradovićevoj 5.

Hvalevrijedna utrka kretat će se sljedećom rutom. Dobro je proučite, kako bi točno znali kojom ćete rutom uživati na svojem biciklu.

Bicikliranje je način života u Nizozemskoj, a Orange Bike Ride-om, vožnjom bicikla središtem grada, želimo potaknuti ljude svih dobnih skupina na bicikliranje te zahvaljujemo gradskim vlastima na integriranju biciklističke infrastrukture u gradsku mobilnost”, istaknula je Nj. E. Ellen Berends, veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj. Partnerstvo u postizanju veće zastupljenosti bicikala u prometu prepoznato je i s Gradom Zagrebom, koji je nositelj projekta Žbicanj, i koji će trajati tijekom svibnja. Posvećen je vožnji bicikla gradom i ima jednak cilj kao i Orange Bike Ride - poticanje građana na aktivnost.
je-li-cijela-obitelj-spremna-za-orange-bike-ride
06.05.2017 zagreb orange bike ride vozim za zagreb nizozemska veleposlanica sa obitelji foto: josip regovic
Ciljana su skupina svi građani. Pokrili smo sve discipline bicikliranja - od sporta do rekreacije, no najvažnije je da što više naših sugrađana počne koristiti bicikl u svakodnevnom životu - za odlazak na kavu, posao, k prijatelju, za sve ono za što bi inače koristili automobil ili javni prijevoz. Na prvi dan proljeća, 21. ožujka, gradonačelnik Milan Bandić proglasio je svibanj mjesecom vožnje bicikla u Zagrebu i koliko znam, to je jedini svjetski grad koji ima takav mjesec. Postoji svjetski dan, tjedan vožnje bicikala, ali nijedan drugi grad nije cijeli mjesec posvetio vožnji bicikla”, istaknula je Darinka Jug iz Grada Zagreba.

Na događanju Jana će predstaviti novi proizvod iz obitelji Jana vitamin, a svi sudionici biciklijade imat će priliku isprobati njegov originalan okus.

Proglašenjem svibnja mjesecom vožnje biciklom Grad Zagreb nastavlja promicati bicikliranje te poziva sve sudionike u prometu da pridonesu sigurnosti u vožnji, ali i građane da u što većem broju koriste bicikl.

Stoga učinite nešto dobro za sebe i svoju obitelj, priključite se Veleposlanstvu Kraljevine Nizozemske i Gradu Zagrebu 12. svibnja te sudjelujte u Orange Bike Ride-u, jedinstvenoj vožnji biciklom središtem grada, koja kreće iz Preradovićeve 5, ispred KIC-a, točno u podne.

Povedite obitelj, vozimo svi srcem Zagreba! I odjenite nešto narančasto!

#orangebikeride #vozimzazagreb #zbicanj

je-li-cijela-obitelj-spremna-za-orange-bike-ride

Tekst i foto: promo