Dojenje na otvorenom u centru Zagreba okupit će majke koje će poslati poruku o tome kako bi dojenje u javnosti trebalo biti prihvaćeno i normalno. Na javnom dojenju okupit će se i one majke koje doje na javnim mjestima ali i one koje to ne čine jer im treba podrška zajednice.

Dojiti se može svugdje u gradu: na ulici, na klupi, dok čekate u redu pošte ili sjedite u tramvaju, ali vjerojatno je najljepše opustiti se na travnjaku i predahnuti dojeći.

Ako to već niste, ove godine dojiti možete na Zrinjevcu u subotu 3. listopada 2015. Dojenje na otvorenom počinje točno u 12 sati, a potrebno je doći najmanje 15 minuta ranije zbog registracije i podjele podložaka za sjedenje.

Javno dojenje Roda organizira u partnerstvu s Gradskim uredom za zdravlje grada Zagreba.

Na štandovima na Zrinjevcu će od 11 do 13 sati roditelji moći dobiti informacije o dojenju i različite edukativne materijale, letke i brošure. Uz Rodine savjetnice za dojenje, na štandovima će biti i IBCLC savjetnice, LLLI savjetnice, savjetnice sa Telefončića, patronažne sestre i primalje.

Grupno dojenje 2008. godine okupilo je nešto više od 50 dojilja i djece. Dojilo se svugdje u svijetu, a naša je grupa žena bila jedna od brojnijih.

Pridružite nam se i u subotu, 3. listopada u 12 sati na Zrinjevcu.

Tekst i foto: www.roda.hr