Olimpijada malih sportaša tradicionalno okuplja sve svoje članove u dobi od tri do deset godina, koji na završnom treningu pokazuju znanje i sposobnosti iz deset sportova koje su marljivo trenirali tijekom godine u više od 30 vrtića i 5 sportskih akademija na području grada Zagreba.

“Tijekom deset godina postojanja događaj je prerastao u najveće sportsko okupljanje djece predškolskog uzrasta u Hrvatskoj na što smo izuzetno ponosni.”, rekao je Branko Radičević, prvi čovjek organizacijskog tima Olimpijade te dodao: “Također smo ponosni i veseli što smo se okupili u tako velikom broju. Jubilarni događaj otvorila je Janica Kostelić, ispred Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, a događaj su svojim dolaskom podržali i košarkaši Cibone te rukometaš Zlatko Horvat koji su malim sportašima podijelili medalje.

janica-kostelic-otvorila-10-olimpijadu-malih-sportasa
janica-kostelic-otvorila-10-olimpijadu-malih-sportasa
janica-kostelic-otvorila-10-olimpijadu-malih-sportasa

Pod budnim okom roditelja i prijatelja koji su s tribina bodrili svoje najdraže, mali sportaši su kroz igru, veselje i smijeh pokazali što su naučili u univerzalnoj sportskoj školi. Redom su pokazali vježbice iz atletike, gimnastike, nogometa, košarke, rukometa, tenisa, kuglanja i hokeja na travi.

Roditelji nisu skrivali oduševljenje Olimpijadom. Mama Nikolina komentirala je događaj: “Olimpijada je zaista organizirana na vrhunskoj razini. Zaista smo uživali gledati djecu na terenu, a velike pohvale svakako zaslužuju trenerice, treneri i volonteri koji se odlično snalaze s tolikim brojem djece na terenu.”

Vrhunac ovog festivala igre, smijeha i sporta, svakako je dodjela medalja svim sudionicima koji nakon cijele godine marljivog treniranja zaslužuju svaku pohvalu za pokazani trud. Medalje su stoga motiv više za nastavak bavljenja sportom i lijepa uspomena za cijeli život.

janica-kostelic-otvorila-10-olimpijadu-malih-sportasa

Tekst/Foto: Mali sportaši