Riječ je ujedno i o najposjećenijoj izložbi zagrebačkog Tehničkog muzeja Nikola Tesla, koja je zbog iznimnog zanimanja javnosti više puta produžavana, te se može razgledati do travnja 2017. Izložba je zbog jedinstvenog koncepta dosad podjednako pobudila interes kod osnovnoškolske djece, kao i učenika srednjih ekonomskih škola. Pored djece sa zagrebačkog područja, razgledale su je i grupe iz ostalih dijelova Hrvatske.

Zamišljena kao jedna velika igra, izložba „Abeceda novca“ kroz 10 edukativno-interaktivnih stanica primjerenih dječjem uzrastu, posjetiteljima približava teme kao što su financijska pismenost, povijest, funkcija i vrijednost novca, štednja, različiti oblici trgovine, siromaštvo, ulaganja. Kroz igru, na jednostavan i interaktivan način, uči se kako se ispire zlato, otplaćuje kredit, kako se formira cijena proizvoda, što su dionice, a što pravedna trgovina. Ovo je prva izložba ovakve vrste u Hrvatskoj, a ista je postava dosad obišla Austriju, Slovačku, Češku, Rumunjsku i Srbiju te ju je pogledalo više od 150.000 posjetitelja.

"Izložba Abeceda novca, koja je nastala u suradnji dječjih muzeja iz Graza i Beča, iznimno je zanimljiva i poučna izložba koja tematizira vrlo aktualnu temu financijske pismenosti. Izložba je obogatila program Tehničkog muzeja Nikola Tesla aktualnim, edukativnim i interaktivnim sadržajima na zadovoljstvo svih generacija posjetitelja, osobito djece", istaknula je ravnateljica muzeja, Markita Franulić.

Izložba „Abeceda novca“ može se razgledati u Tehničkom muzeju, Savska cesta 18, Zagreb do travnja 2017. Otvorena je od utorka do petka od 9 do 17 sati, te subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati.

Snimku izložbe možete pogledati i na sljedećem linku: ABECEDA NOVCA_youtube.com.

Tekst: press

Foto: Profimedia