Izložba “Abeceda novca” produžena do 3. travnja 2016.

Zbog velikog interesa građana, izložba „Abeceda novca“, koja je od veljače ove godine postavljena u zagrebačkom Tehničkom muzeju, produžena je do 3. travnja 2016. Riječ je o interaktivnoj izložbi o svijetu novca koja je s gotovo 11.000 posjetitelja ujedno i najposjećenija ovogodišnja izložba Tehničkog muzeja. Iako je izložba namijenjena prvenstveno djeci starijoj od osam godina, izložbu uz osnovnoškolsku djecu, posjećuju i djeca vrtićke, ali i srednjoškolske dobi

Izložba se sastoji od 10 interaktivnih stanica kroz koje posjetitelji stječu znanje o osnovama financijske pismenosti, odnosno o povijesti, funkciji i vrijednosti novca, različitim vrstama trgovine, siromaštvu, štednji te ulaganjima. Kroz igru, na jednostavan i interaktivan način, uči se kako se ispire zlato, otplaćuje kredit, kako se formira cijena proizvoda, što su dionice, a što pravedna trgovina. Riječ je o prvoj izložbi ovakve vrste u Hrvatskoj, a ista je postava dosad obišla Austriju, Slovačku, Češku, Rumunjsku i Srbiju te ju je pogledalo više od 150.000 posjetitelja. Izložbu su inicirale Erste banka i Erste grupa u suradnji s Dječjim muzejom ZOOM iz Beča i Dječjim muzejom FRida & freD iz Graza.

“Razlog tako velikom interesu za izložbom je njena interaktivnost, a takav pristup nešto je na čemu će muzej i dalje raditi. Odlično zamišljena muzejska koncepcija i pedagoška komponenta spojeni su u interaktivni postav koji djecu kroz igru uvodi u ozbiljan svijet financija. Na taj način u ranoj dobij razvija se odgovornost prema novcu i donošenju odluka te kritičkog razmišljanja, a što su itekako važne sposobnosti” rekla je ravnateljica muzeja, Markita Franulić.

Izložba "Abeceda novca" može se razgledati u Tehničkom muzeju, Savska cesta 18, Zagreb sve do 3. travnja 2016. Otvorena je za javnost od utorka do petka od 9 do 17 sati, te subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati. Snimku izložbe možete pogledati i na sljedećem linku: ABECEDA NOVCA_youtube.com.

Tekst i foto: promo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Pomozite djetetu da izrazi osjećaje

Treba li i u kojoj mjeri ignorirati djetetove…

Dan otvorenih vrata centra KNAP

Danas, 13. rujna, Centar kulture na Peščenici KNAP…

Upoznajte djecu s talijanskim futuristima

Muzej suvremene umjetnosti po prvi put predstavlja zagrebačkoj…

Dolazi li Djed Božićnjak?

Za vrijeme blagdana brojni roditelji diljem svijeta razveseljavaju…

Pročitajte i:

Harry and Meghan Markle

Na meti kritika zbog koronavirusa

Princ Harry, čiji je otac zaražen koronavirusom, i Meghan Markle iz Kanade u otišli u…

Story uz svoje čitatelje! Evo koje sve inspirativne priče donosimo ovaj tjedan!

Novi broj lifestyle tjednika Storyja od srijede je na kioscima i donosi pregršt aktualnih tema…

covid-19

Ministar zadovoljan situacijom oko koronavirusa, no zabrinjava jedna činjenica

Nema eksponencijalnog rasta oboljelih, no zabrinjava činjenica da su se pojavili slučajevi za koje ne…

Emotivnom porukom čestitala rođendan sinu u Italiji: "U redu je što sam tužna i što plačem..."

Bivša novinarka i spisateljica Josipa Pavičić Berardini proživljava pravu dramu zbog odvojenosti od sina Rocca…