Priče će djeci iz Dječjeg vrtića Zrno čitati Kristina Ćunović, koordinatorica kampanje „Čitaj mi!“, a Algoritam, prijatelj kampanje djeci će darovati slikovnice.

Više o kampanji:

Kampanja "Čitaj mi!" pokrenuta je u Europskoj godini čitanja naglas (2013. g.) s ciljem da promicanje rane pismenosti i kulture čitanja u obiteljima kontinuirano provodimo i u nadolazećim godinama, kako bi čitanje naglas postala stalna aktivnost u hrvatskim obiteljima s malom djecom; usluge za bebe i djecu rane dobi i njihove roditelje postale dio stalnih knjižničnih programa u narodnim knjižnicama, a suradnja između knjižničara, pedijatara, odgojitelja, logopeda i drugih stručnjaka bude što intenzivnija u promicanju čitanja naglas djeci od rođenja.

Kampanju zajedno provode Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskoga knjižničarskog društva, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i UNICEF pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih.

www.citajmi.info