Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i glavni državni epidemiolog nalazi se u samoizolaciji zbog koronavirusa. Kako je medijima potvrdio ministar zdravstva Vili Beroš, Capak je bio na jednoj press konferenciji na kojoj je bila osoba za koju se sumnja da je zaražena koronavirusom. Zbog toga su i on i predstojnik Klinike za ženske bolesti i porodništvo KBC-a Sestre Milosrdnice Krunoslav Kuna, koji je također bio na konferenciji, završili u samoizolaciji. Prvi tekst na koronavirus, koji je obavljen sinoć, pokazao je da Capak nije zaražen.

Inače, Krunoslav Capak izjavio je u četvrtak da 11 novih koronavirusom zaraženih nije ništa dramatično, navodeći kako je izvor ove zaraze u susjednim zemljama za koje će se razmatrati oštrije mjere nastavi li se nepovoljan trend, piše Hina.

Upitan kako bi se građani trebali ponašati, odgovorio je kako iz Stožera uvijek ističu da virus nije otišao, još je među nama. Preporučio je daljnje držanje higijene ruku, dezinfekciju prostora i držanje fizičkog razmaka. To su tri osnovne stvari, a ključno je držanje fizičkog razmaka jer se infekcija prenosi kapljičnim putem, napomenuo je. Svima koji borave u zatvorenom prostoru, pogotovo kroz duže vrijeme  preporučuje se nošenje maski.

Tekst: D. P.