Cilj je Humanitarnog buvljaka prikupiti dodatni novac za projekt taksi prijevoz žena oboljelih od raka na kemoterapiju i s kemoterapije „Nisi sama – ideš s nama!“ za koji je udruga "Nismo same" primila brojna priznanja i nagrade.

Uz organizatoricu Sajma Mirjanu Mikulec podršku za ovaj buvljak do sada su im dali: Indira Levak, Danijela Martinović, Zdenka Kovačiček, Nives Celzijus, Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević, Jadranka Ivaniš Yaya, Ida Prester, Mario Petreković, Ivan Dečak, Jelena Rozga, Emilija Kokić, Joško Čagalj Jole, Tina Kresnik, Lana Kos, Antonela Malis, Matija Vuica, Davor Gobac, Vedran Ćorluka, Franka Batelić, Tonči Huljić, Tarik Filipović, Renata Sopek, Ella Dvornik, Viktorija Rađa, Karmela Vukov Colić, Robert Knjaz, Pero Galić, Mateja Elezović Brdar, Ana Vilenica, Mia Begović, Milana Vlaović, Bruno Šimleša, Maja Šimleša, Toni Milun, Lana Klingor, Mia Rkman, Kristina Ercegović, Edina Pličanić, Mirna Sišul, Petra Radin, Luka Nižetić, Marina Vujčić, Đurđica Vorkapić, Tomislav Paškvalin i Husein Hasanefendić Hus.

Bit će svega, od dizajnerskih haljina, torbica, nakita, do autorskih knjiga, albuma i CD-ova s posvetom i potpisom autora, a građani će ih moći kupiti na štandu udruge, kao i ostale proizvode iz asortimana udruge među kojima su i majice, tunike, narukvice i torbe s logom Zorana Aragovića, dizajnera koji stoji iza brenda BiteMyStyle fashion design.

Prema istraživanju koje je udruga provela u suradnji sa Zakladom Solidarna, svaka četvrta žena koja se liječi od raka nema riješeno pitanje prijevoza na kemoterapiju. Kao odgovor na to, po uzoru na praksu u Nizozemskoj, osmišljena je uslugu taksi prijevoza na kemoterapiju i s kemoterapije. Do sada je ovu uslugu koristilo 180 žena oboljelih od raka, koje se liječe u zagrebačkim bolnicama, iz čitave Hrvatske, a za koje je donacijama osigurano više od 5000 vožnji.

Vrata sajma interijera u Sportskoj dvorani Arena Zagreb otvaraju se 26. rujna, u 12 sati.

humanitarni-buvljak-s-poznatima

Tekst i foto: press