- Potrebe svake zdravstvene ustanove u svijetu su velike i prate želju da se pruži što bolja medicinska usluga svakom pacijentu. Tako i u Klinici za pedijatriju želimo ostvariti najbolje uvjete našim pacijentima te bismo rado nabavili još aparata potrebnih za bolji rad Klinke - rekao je prof. Boris Filipović - Grčić.

- Želimo potaknuti sve one koji svojom fizičkom aktivnošću mogu pomoći onima koji nemaju takvu sreću, da nam se pridruže i naprave dobru stvar. Dječji osmijeh jedna je od najvrjednijih stvari, a svi mi možemo osigurati barem nekoliko osmijeha uključivanjem u ovu akciju. Također, jedan od ciljeva je i potaknuti građane na aktivnost kroz sport i pomaganje zajednici, u nadi da će ova akcija zaživjeti i u drugim gradovima na području Republike Hrvatske - kaže Vedran Pražić, mag.ing.aedif.

Financijska sredstva prikupljat će se prodajom gumenih narukvica te donacijama pravnih i fizičkih osoba.

humanitarna-akcija-za-opremanje-klinike-za-pedijatriju

Narukvice imaju natpis #runforacause, a cijena jedne iznosi simboličnih 10 kuna. Prodavat će se na štandovima diljem grada za vrijeme samog maratona, ili za vrijeme akcije od članova Rotaract klubova.

Akcija traje od 23. rujna do 17. listopada, s posebnim naglaskom na 10. i 11. studenoga, dan prije i na dan održavanja samoga maratona.

Donacije možete uplatiti na izdvojeni račun udruge za humanitarne akcije otvoren u Zagrebačkoj banci broj

IBAN: HR8323600001501692445.

Tekst i foto: Rotaract klub Zagreb