Dječja kuća Borovje veliki je program Hrabrog telefona koji se odnosi na prevenciju neprihvatljivog ponašanja i zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih u lokalnoj zajednici. Cilj programa je ponuditi djeci i mladima iz lokalne zajednice kreativne i poticajne sadržaje kroz grupni rad s volonterima. Kroz radionice u malim grupama djeca imaju priliku razvijati komunikacijske vještine i vještine nenasilnog rješavanje sukoba, rade na jačanju pozitivne slike o sebi, povećanju samopoštovanja i odgovornom ponašanju prema sebi i drugima.

Tema ovogodišnje priredbe bilo je kvalitetno provođenje slobodnog vremena, pod simboličnim nazivom ˝Meni je dosadno˝. Točke je izvelo 15 grupa koje su publici pokazale na koji način djeca kroz igru upoznaju svijet, uče o sebi i drugima, kako se razvija kreativnost i mašta.

Završnu priredbu svojim dolaskom uveličali su glazbeni gosti iznenađenja - Dječji zbor Bajka i Tony Cetinski. Djeca su se fotografirala s Tonyjem, a kasnije rashladila i zasladila tortama te razveselila prigodnim poklonima.

hrabri-telefon-zavrsna-priredba-djecje-kuce-borovje

Tekst i foto: Dječja kuća Borovje