Hrabri mališan i kreativna radionica u kinu Tuškanac

Pametno kino je edukativno-zabavni program za najmlađe u kinu Tuškanac u subotnjim jutrima. Ove subote u 11 sati pogledajte animirani film Hrabri mališan, a potom uživajte u kreativnoj radionici!

Program započinje projekcijom dječjega filma, a nastavlja se u predvorju kina zabavom za najmlađe s umjetničkim kreativnim radionicama slikanja, risanja, modeliranja, snimanja…a sve uz brižnu asistenciju kreativnih "teta".

Radionice traju 60 minuta i namijenjene su djeci od 5 do 10 godina, ali dobrodošla su djeca svih dobi, a roditeljska je pratnja obvezatna.

Subota, 16. travnja

11:00 Hrabri mališan (Minuscule – La vallée des fourmis perdues, Francuska, 2014.) r: Hélène Giraud, Thomas Szabo; animirani, digitalno, boja, 89 min, bez dijaloga, 4+

Sadržaj: Priča prati mikrosvijet insekata i počinje kada mladi par nakon piknika u prirodi, ostavi iza sebe ostatke hrane koja bi grupi crnih mravi mogla biti ulov godine. Ali prije nego mravi uspiju ukrasti svoj plijen i odnijeti ga u skrovište, na put im se postave tek rođene bubamare. Oni vrlo brzo postanu dobri prijatelji ali tada u cijelu priču ulazi grupa crvenih, zločestih mrava koji pokušaju oteti plijen… Poznata priča o maloj-velikoj hrabrosti i nesvakidašnjem prijateljstvu (buba mara-mravi) ispričana je na kreativan način u crtiću bez riječi i dijaloga, oslonjenom na zvučne efekte i zanimljive ekspresije likova.

Hrabri malisan2

Hrabri mališan je utemeljen je na nagrađenom kratkometražnom filmu koji se pretvorio u animiranu TV seriju. Film je postao veliki hit u francuskim kinima upravo kapitalizirajući uspjeh TV serije, a rado je gledan i u ostalim dijelovima Europe koji za seriju nisu nikada čuli.

Vješto napravljena animacija ograđena od suvremenih konvencija koja ostavlja gledatelje bez riječi i još jednom dokazuje kako, kad a se radi o crtanim filmovima, Francuzi to rade sasvim drugačije, a ponekad čak i bolje. (Hollywood Report)

Ulaznica 20 kuna.

Realizacija programa: HFS, Sekvoja centar i Editus d.o.o.

Više obavijesti o programima na: www.filmski-programi.hr; na FB stranicama kina Tuškanac; www.sekvoja-art.net

Tekst i foto: Hrvatski filmski savez

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

ljubav prema životinjama

Nova atrakcija za djecu ljubitelje životinja

Patuljasti mungosi koji su u Zoološki vrt grada Zagreba stigli prošle godine, postali su roditelji.…

pomoć obiteljima žrtvama Covid-19 bolesti

Financijska pomoć obiteljima s djecom pogođenim bolešću Covid-19

Obitelj s jednim djetetom, koja dokaže da ispunjava uvjete, može dobiti jednokratnu pomoć od 3250…

dječak i igra lego kockicama

Lego kockica bila dječaku u nosu dvije godine!

Stiže vijest za rubriku "nevjerojatno, ali istinito"!

Mia Dimšić i Domenica

Sanja je prva gluhoslijepa doktorica znanosti, a Josip osvaja planinske vrhove! Što ih je povezalo s Miom i Domenicom?

Ove dvije pjevačice, ali i velike prijateljice, rado su se odazvale inicijativi Zaklade "Hrvatska za…