Grad Zagreb predstavio je projekt Žbicanj

U sklopu Story Green predstavljen je projekt Žbicanj u organizaciji Grada Zagreba, koji će se odvijati tijekom svibnja s ciljem poticanja građana na što učestalije korištenje bickla kao prijevoznog sredstva. Projekt su podržala i brojna poznata lica.

Gradonačelnik Milan Bandić proglasio je mjesec svibanj mjesecom vožnje bicikla u Zagrebu, a časopis Story već treću godinu rado podržava projekte vezane uz bicikliranje.

Bicikl je u Zagreb stigao davne 1867. godine, a njegovu popularnost su uvelike određivale društvene, političke i infrastrukturne prilike u našem gradu. Broj biciklista u posljednjih desetak godina neprestano raste, a Gradska uprava čini sve kako bi infrastrukturno podržala ovaj zdravi trend. Bicikl je važan za formiranje javne ekološke svijesti i promicanje zdravih životnih navika pa ga Gradska uprava sustavno promovira. Stoga već četvrtu godinu zaredom provodi program Vozim za Zagreb koji je prepoznat među građanima. Proglašenjem svibnja mjesecom vožnje bicikla, Grad Zagreb nastavlja promicati bicikliranje te poziva sve sudionike u prometu da doprinesu sigurnosti u vožnji, ali i građane da u što većem broju koriste bicikl.

Na Story Green danu svoju uslugu predstavio je i Zagrebački holding – Podružnica Čistoća koji ulaže velike napore u odvojeno prikupljanje otpada i recikliranje. Dan planeta Zemlje podsjeća na negativan utjecaj čovjeka na okoliš i prirodu, te je poticaj na promjenu odnosa prema vlastitoj životnoj sredini. Stoga je Zagrebački holding – Podružnica Čistoća na događanju informirao građane o odvojenom skupljanju otpada, reciklažnim dvorištima, čišćenju i pranju ulica.

“Želimo djelovati ekološki odgovorno i mijenjati navike građana u svrhu smanjenja negativnog učinka na okoliš jer otpad je važno odvajati, a uz to je bitno čuvati čistoću ulica i sustavno promišljati o ponovnom korištenju prije nego što nešto bacite” poručuju iz Zagrebačkog holdinga - Podružnice Čistoća.

 

Tekst i foto: promo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Orange Bike Ride u znaku leptira

Tradicionalni, 5. Orange Bike Ride krenuo je točno…

Biciklirajmo sigurno i zajedno

U parku Maksimir jučer je održana manifestacija „Biciklirajmo:…

Kronika uspjeha - Povijest bicikla u Zagrebu

U tunelu Grič otvorena je izložba “Kronika uspjeha…

Pročitajte i:

Story uz svoje čitatelje! Evo koje sve inspirativne priče donosimo ovaj tjedan!

Novi broj lifestyle tjednika Storyja od srijede je na kioscima i donosi pregršt aktualnih tema…

covid-19

Ministar zadovoljan situacijom oko koronavirusa, no zabrinjava jedna činjenica

Nema eksponencijalnog rasta oboljelih, no zabrinjava činjenica da su se pojavili slučajevi za koje ne…

Emotivnom porukom čestitala rođendan sinu u Italiji: "U redu je što sam tužna i što plačem..."

Bivša novinarka i spisateljica Josipa Pavičić Berardini proživljava pravu dramu zbog odvojenosti od sina Rocca…

Ivica Kostelić o rođenju blizanki i evekuaciji iz bolnice u Petrovoj

Jedna o rodilja koja je ispred bolnice u Petrovoj proživljavala pravu dramu nakon razornog potresa…