Ovoga vikenda, u subotu, 4. lipnja od 10 do 17 sati u Samoboru održat će se Zaboravljene igre i Mali plac, a dio sadržaja za djecu usmjeren je na prirodni uzgoj hrane i očuvanje pčela.

gastro-dogadanja-za-djecu

Najmlađi će tako u centru Samobora moći obaviti zdravu mini-nabavku, izraditi svoju prvu čokoladu u Maloj školi čokolade Poeticacao pod vodstvom Irene Bastijanić, nacrtati najdraže voće i povrće, te posaditi cvijet za pčelin svijet. Uz to, na izbor će biti i druge edukativne i kreativne radionice te zaboravljene igre. Događanje se održava u organizaciji Waldorfskog vrtića Neven i POU Samobor.

gastro-dogadanja-za-djecu

U nedjelju12. lipnja od 10 do 19 sati mini-tržnica zdrave organske hrane Mali plac s Tavana gostovat će na Eko Limach Festu (ELF) u zagrebačkom parku Maksimir. S ciljem edukacije najmlađih u smjeru osvještavanja značaja održivog i zdravog načina života, u sklopu ELF-a pripremljeno je posebno izdanje Malog placa za djecu od 3 do 12 godina i njihove roditelje.

gastro-dogadanja-za-djecu

Uz kušanje raznih zdravih namirnica lokalnih proizvođača, Eko limachi će, među ostalim, imati priliku i naučiti raditi zdrave smoothije i zalogajčiće pod vodstvom food bloggerice Natalie Knezić (CoolFood radionica), ali i vrtlariti i kompostirati (EkoVrt radionica).

gastro-dogadanja-za-djecu

Najmlađe u Maksimiru čekaju i druge kreativne radionice edukativnog karaktera, zabavni program uz nastupe kulturno-umjetničkih društava i dječjih zborova te razne sportske aktivnosti na otvorenom.

Više informacija o Malom placu: VIMEO | WEB | FACEBOOK | INSTAGRAM |

Više informacija o Waldorfskom vrtiću Neven: WEB |

Više informacija o Eko Limach Festu: FACEBOOK |

Tekst i foto: press