Kino Tuškanac ne zaboravlja najmlađe i subotom od 11 na programu nudi prave animirane delicije. Evo što se nudi u naredne dvije subote.

Subota, 20. siječnja

11:00 Fantazija 2000

SAD, 1999, animirani, boja, podnaslovi, 75'

r: James Algar, Gaetan Brizzi, Paul Brizzi, Hendel Butoy, Francis Glebas, Eric Goldberg, Don Hahn, Pixote Hunt

Program ostvaren u suradnji s Continental Film (logotip).

Nastavak jednog od najosebujnijih Disneyevih cjelovečernjih animiranih filmova svih vremena. Sastoji se od osam sekvenci, povezanih uvodnim komentarima, koje vizualno ilustriraju skladbe klasične glazbe. Prva sekvenca je sukob svjetla i tame na Beethovenovu Petu simfoniju. Druga je priča o kitovima koji lete na Respighijevu simfoniju Rimski borovi, potom se, kao treća, pojavljuje Gershwinova Rapsodija u plavom s pričom smještenom u New York 1930-ih, dok je četvrta sekvenca priča o vojniku koji se zaljubljuje u balerinu praćenu Koncertom za klavir Dmitrija Šoštakoviča. Petu sekvencu čini Karneval životinja Camille Saint-Saënsa, u šestoj se uz simfonijski scherzo Čarobnjakov učenik Paula Dukasa pojavljuje Mickey Mouse, dok sedma na glazbenoj podlozi četiri marša Pomp and Circumstance Edwarda Elgara pripovijeda o Noinoj arci. Posljednja, osma sekvenca inspirirana je baletom Žar ptica Igora Stravinskog.

Subota, 27. siječnja

11:00 Medvjedić Paddington 2

Velika Britanija/Francuska, 2017, igrano-animirani, boja, sinkronizirano, 103'

r: Paul King

Program ostvaren u suradnji s Blitz film i video.

Sretno udomljen u obitelj Brown, medvjedić Paddington, sada zadovoljan i popularan član zajednice, širi radost i ljubav gdje god dođe. U potrazi za savršenim rođendanskim darom za 100. rođendan voljene tete Lucy, Paddington u jednom antikvarijatu pronalazi savršenu knjigu ali mnogo je poslova koje mora odraditi kako bi došao do novca da je kupi. U međuvremenu knjiga je ukradena, pa i medvjedić i cijela obitelj Brown kreću u potragu za lopovom…

filmske-matineje-za-djecu-u-kinu-tuskanac

Najbrže dvoje čitatelja ili čitateljica koji se prijave sa svojim podacima na mejl urednistvo@roditelji.hr i napišu u nazivu mejla crtić koji žele gledati osvajaju dvije ulaznice. Dobitnicima šaljemo mejl s obavijesti kada da preuzmu ulaznice.

Tekst i foto: press