I ove godine u magičnom Svetvinčentu održat će se Festival plesa i neverbalnog kazališta, na mjestu gdje ples i pokret očaravaju već 17 godina, okruženi zvukom tišine stoljetnih zidina, zvjezdanim nebom i zvukom Ćuka koji svojim zovom odvodi publiku u svijet gdje su riječi suvišne.

Tijekom četiri dana, na četiri jedinstvene lokacije; pod zvjezdanim nebom renesansnog trgu, u kaštelu Grimani, renesansnoj loži, te u dvorani Mediteranskog plesnog centra, predstavit će se koreografi, plesači, umjetnici, performeri iz raznih zemalja Europe. U sklopu suradnje s međunarodnom plesnom platformom Aerowaves koja promovira nove, talentirane koreografe u Europi, hrvatskoj publici će se po prvi puta predstaviti Andreas Constantinou s koreografijom TheWOMANhouse, kao i mađarsko/portugalski dvojac Anna Réti & Ricardo Machado svojim radom POINT OF YOU. U sklopu glavnog programa pogledajte rad poznate španjolske plesačice koja odnedavno plovi i koreografskim vodama – Lali Ayguade koja će se predstaviti koreografijom Kokoro, a tu je i španjolski kolektiv Señor Serrano koji je već osvojio našu publiku 2012., ovaj put s multimedijalnom predstavom A House in Asia. Uz strane goste, predstavit će se i selekcija recentnih uradaka hrvatske plesne scene od kojih izdvajamo Anatomiju mačke Petre Hrašćanec i Ksenije Zec te Spone Zagrebačkog plesnog ansambla.

U Mediteranskom plesnom centru, koji sa svojim rezidencijalnim programom djeluje kroz cijelu godinu, u nedjelju 24.7. će biti predstavljen program Kreativna Europa – Kultura; Od ideje do cilja, o kojem će govoriti Gđa. Anera Štopfer, a u pripremi je i intenzivan radionički program edukacije za profesionalne plesače od 22. do 24.7. s pedagozima Lucy Marinkovich i Francisco Córdova Azuela.

Program potražite na: www.svetvincenatfestival.comFoto i teks: promo