„Eko akademiju iz godine u godinu unaprjeđujemo i obogaćujemo. Cilj nam je kod što većeg broja djece razviti zanimanje za STEM područje, tj. znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku. Djeca su pritom rođeni istraživači – prirodno su znatiželjna, a uz edukatore koji strastveno vole znanost, ali je znaju pretvoriti i u igru, najmlađi lako upijaju nova znanja“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Ove godine Eko akademija ima dva različita programa – Majstore istraživače i Kreativne genijalce.

Prvi program naglasak stavlja na proučavanje, istraživanje i logičko zaključivanje, a drugi je orijentiran na kreativnost te uporabu kreativnosti i mašte pri rješavanju problema.

Kroz programe se djecu potiče na razvijanje timskog duha i korištenje najnovijih tehnologija.

eko-akademija-kod-djece-razvija-zanimanje-za-stem-podrucje
„Djeci želimo pokazati da je znanost mnogo više od „učenja na pamet dosadne teorije“. Znanost nam pomaže da bolje upoznamo sebe, ali i sve što nas okružuje – biljke, životinje, pojave… Kako bi djeca zavoljela STEM područje, djeci ga približavamo na način na koji se to čini u školama i muzejima zapadne i sjeverne Europe. U znanost djecu treba uključivati, a ne isključivati“, kazala je edukatorica Marija Starčević.

Eko akademija namijenjena je učenicima od 2. do 6. razreda, a do nedjelje, 8. travnja u Zoološkom se vrtu održava u dvama terminima - između 8 i 14 te 12 i 18 sati.

Za sudjelovanje valja izdvojiti novac. Djecu je u programe Eko akademije moguće upisati putem mrežne stranice Vrta.

Tekst i foto: press