Edukacije volontera i roditelja u sklopu projekta “Neka odrastanje bude dječja igra”

U sklopu projekta "Neka odrastanje bude dječja igra" NIVEA je donirala 150.000,00 kuna za provođenje programa edukacije volontera koji djeluju u Društvima Naša djeca te za organizaciju posebnih radionica za roditelje na temu poticanja dječje kreativnosti i razvoja kroz igru

Edukacije za volontere, koji provode svoje slobodno vrijeme u igri i nesebičnom radu s mališanima, održat će se u lipnju u Društvima naša djeca diljem Hrvatske. Edukacija obuhvaća četiri cjeline: likovno-kreativno, dramsko i plesno izražavanje te razvoj djece kroz igru, a ovaj jedinstveni i pomno isplanirani program popratit će besplatne radionice na kojima, tijekom srpnja i kolovoza, mogu sudjelovati svi zainteresirani roditelji i njihova djeca. Prva radionica održat će se u Društvu naša Djeca Maksimir u Zagrebu 10. srpnja. Na radionicama, volonteri će imati priliku prenijeti svoja znanja i vještine roditeljima i djeci s ciljem poticanja obitelji na zajedničko druženje i kreativno stvaralaštvo kroz igru koja je krucijalna za razvoj svakog djeteta.

NCF_hr_4c logo-plavo

Potaknuti pojmovima poput igre, mašte i djetinjstva, u sklopu NIVEA projekta ”Neka odrastanje bude dječja igra” održan je nagradni natječaj ”Koja je vaša omiljena igra” u kojem je prikupljeno 130 kreativnih odgovora i fotografija. U svojim komentarima posjetitelji internetske stranice nivea.hr prisjetili su se svog djetinjstva i otkrili koja im je bila najdraža igra. Najbolji tjedni dobitnici osvojili su NIVEA poklon paket i jedinstveni set igara koji se sastoji od rekvizita za igranje nekih od najpopularnijih dječjih igara – gumi-gumija, konopca za preskakanje, pikula, kreda i društvene igre Čovječe ne ljuti se. Uz njih, još nekoliko najoriginalnijih radova bit će posebno istaknuti u Priručniku o igrama koji će u svom radu s djecom koristiti volonteri Društava naša djeca diljem Hrvatske. Priručnik će biti svečano predstavljen u rujnu povodom NIVEA Dana igara.

Nivea 2014 cares pingvnini 1.3 - 2400x2100

O projektu "Neka odrastanje bude dječja igra"

NIVEA je 2014. pokrenula projekt društvene odgovornosti "Neka odrastanje bude dječja igra" kako bi naglasila važnost igre za dječji razvoj i dala svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske. Projekt je dio globalne inicijative “NIVEA – stalo nam je do obitelji” kojom NIVEA pruža podršku obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala.

O Savezu društava Naša djeca Hrvatske

Savez društava Naša djeca Hrvatske je nevladina i neprofitna udruga građana koja od 1950. godine okuplja, potiče i pruža pomoć osnovnim Društvima Naša djeca (DND) koja djeluju u gradovima i općinama diljem Hrvatske u akcijama i aktivnostima s djecom i za djecu. U Hrvatskoj trenutno djeluje 96 Društava Naša djeca koja rade na promociji i zagovaranju za dječja prava, provode raznovrsne i besplatne aktivnosti s djecom i za djecu te pružaju pomoć i podršku djeci i roditeljima u razvoju i odgoju djece.

Više o projektu “Neka odrastanje bude dječja igra” saznajte na www.nivea.hr/igre

Facebook – www.facebook.com/NIVEAHrvatska

Tekst i foto: NIVEA

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Edukacija za sto novih Teta i Stričeka pričalica

Udruga Smiješak za sve organizira ovoga vikenda edukacijski…

Volontirajte na UNICEF-ovoj humanitarnoj utrci Mliječna staza 2019.

UNICEF organizira humanitarnu utrku Mliječna staza 2019. za…

Punoljetnost Dječje kuće Borovje!

Udruga Hrabri telefon proslavila je 18 godina programa…

Traže se tete i stričeki za čitanje priča djeci u bolnicama!

Najbolji način da se osjećate bolje i ispunjenije…

Pročitajte i:

mila rončević i njezina sestra

Mila Rončević uskoro se vraća kući! Lijepe vijesti iz Amerike objavio njezin otac

Marin Rončević, otac djevojčice za čije je liječenje u Philadelphiji prikupljeno nevjerojatnih 38 milijuna kuna,…

djeca se igraju s igračkama

Upravo objavljeno! Omiljena igračka djece najmanje siguran proizvod na svijetu!

Europska komisija objavila je popis najopasnijih proizvoda u EU, kojemu je svrha sprječavanje i ograničavanje…

djevojčica u samoizolaciji štiti se maskom za lice od koronavirusa

Koronavirus u jednom zagrebačkom vrtiću! 15 djece u samoizolaciji

Navodno je riječ o prijenosu virusa unutar obitelji, jer je zaraženi otac doputovao iz inozemstva

koronavirus i ljeto

Je li ovo tračak nade? Vili Beroš iznenadio izjavom o koronavirusu

Ministar Vili Beroš današnjom je izjavom da je koronavirus vjerojatno mutirao i oslabio dao tračak…