U petak je na programu prvi dugometražni crtić u povijesti hrvatske kinematografije Čudesna šuma. U subotu, pak, prikazujemo njegov nastavak Čarobnjakov šešir i još jedan Blažekovićev animirani hit Čudnovate zgode šegrta Hlapića.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Raspored projekcija u kinu Tuškanac:

PETAK, 19. 12. 2014., 19 h

Čudesna šuma


Režija: Milan Blažeković, 1986., animirani, boja, 35 mm, 84 min.

Sadržaj: Slikar Paleta zaspe u Čudesnoj šumi ispod čarobnog hrasta i kad se probudi, shvati da je dobio moć sporazumijevanja sa životinjama i da stvara čarolije svojim kistom. Zli Kaktus Car, zabrinut zbog proročanstva da će čovjek dokrajčiti vlast kaktusa, odluči zarobiti slikara.

SUBOTA, 20. 12. 2014., 17 h

Čarobnjakov šešir


Režija: Milan Blažeković, 1990., animirani, boja, 35 mm, 79 min.

Sadržaj: Vladar carstva vječnog leda i zime, car Mrazomor želi uz pomoć vještica ledenica pretvoriti Čarobnu šumu u svoj vlastiti ledeni muzej. Mali čarobnjak Štapić, kraljica Sunčica i dobri zmaj Ferdinand povedu stanovnike šume u borbu protiv Mrazomora.

SUBOTA, 20. 12. 2014., 19 h

Čudnovate zgode šegrta Hlapića

Režija: Milan Blažeković, 1997., animirani, boja, 35 mm, 86 min.

Sadržaj: Šegrt Hlapić je miš kojega zločesti majstor postolar optuži da je kriv što su čizmice za njegovu mušteriju praščića premalene. Hlapić odluči otići u svijet i razgaziti čizmice. Na svojem putovanju Hlapić doživi razne pustolovine, a mišica Gita postaje njegov suputnik.

Detaljnije informacije potražite na web stranici www.filmski-programi.hr

Tekst i foto: Hrvatski filmski savez