Druženje obitelji novorođene djece u Opatiji i Lovranu

Društvo „Naša djeca“ Opatija i ove godine organiziralo je zajedničko druženje obitelji novorođene djece u 2015. iz Opatije i Lovrana. Hvalevrijedna akcija pod nazivom „Čestitka DND-a Opatija i ogranka Lovran roditeljima novorođene djece“ prilika je da roditelji dobiju stručne savjete i informacije važne za odrastanje djece, ali i izmjene roditeljska iskustva s drugim roditeljima novorođenčadi

Opatijsko druženje roditelja novorođene djece održalo se 15. veljače u Vili Antonio, a pored obitelji novorođene djece, prisustvovale su i Andrea Arbanasić, viša stručna suradnica za socijalu, zdravstvo, kulturu i sport iz Grada Opatije, patronažna sestra gđa. Maja Žepina, dr. sc. Mihela Dujmović, nutricionistica i ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija gđa. Sabrina Jelić.

1

Predstavnica Grada Opatije gđa. Andrea Arbanasić upoznala je roditelje s onim što Opatija kao "Grad prijatelj djece" nudi djeci i njihovim roditeljima kao što su visine jednokratnih novčanih pomoći za novorođenu djecu, ali i upoznala s ostalim uslugama, pravima i oblicima pomoći za obitelji s djecom. Ravnateljica Dječjeg vrtića gđa. Sabrina Jelić, prisutne je informirala o upisima u jaslice i dječji vrtić, nutricionistica dr. sc. Mihela Dujmović o dohrani, a patronažna sestra gđa. Maja Žepina o emocijama novorođenčadi.

2

Tajnica Društva "Naša djeca" Opatija gđa. Sanja Škorić pozvala je prisutne obitelji da se za bilo kakvu vrstu pomoći u odgoju njihove djece obrate stručnjacima iz DND-a Opatija, ali i otvorila mogućnost organizacije neformalnih druženja obitelji s novorođenom djecom s ciljem rane socijalizacije i izmjene iskustva roditelja. DND Opatija razveselilo je obitelji s prigodnim poklonima za njegu djece i edukativnim lecima.

5

Na lovranskom druženju koje se održalo 9. veljače 2016. godine u Vijećnici Općine Lovran prisustvovali su načelnik Općine Lovran gsp. Alan Sanković, zamjenik načelnika gsp. Branislav Petković, ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija gđa. Sabrina Jelić, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Općine Lovran gđa. Velinka Sušanj, dr. sc. Mihela Dujmović, nutricionistica, dr. Suzana Surijan, spec. pedijatrica te patronažna sestra gđa. Ljeposava Kosanović.

6

Tekst i foto: DND Opatija

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Cindy Crawfors i kći Kaya

Zašto s godinama sve više nalikujemo svojim roditeljima?

Brojna istraživanja pokazuju kako vaša djeca mogu naslijediti…

sretna djeca i roditelji

20 pravila roditelja uspješne djece

Svi želimo imati uspješnu djecu, ali nerijetko zaboravljamo…

kako izgraditi povjerenje između djece i roditelja

Kako odgojiti dijete koje se neće bojati povjeriti roditeljima

Djeca vrlo često, ovisno o dobi, ne znaju…

Pročitajte i:

dijete online

Smrt 10-godišnjakinje u Italiji: online igra koja prijeti djeci!

Prošli je četvrtak, 21. 01., u Palermu, u Italiji, tragično preminula 10-godišnja djevojčica, a policija…

žema u ppd

Niste same! Nova nada za hrvatske rodilje oboljele od poslijeporođajne depresije

Psihički poremećaji i psihoze, nažalost, još uvijek stavljaju stigmu na oboljele, a osobe s mentalnim…

Konačno opet dozvoljena pratnja na porodu: "To nam nije niti trebalo biti oduzeto"

Manekenka Sara Spinčić presretna je što će na porodu uz nju moći biti i njezin…

Crveni nosovi

CRVENI NOSOVI Klaunovidoktori dolaze izmamiti osmijeh u Sisačko-moslavačkoj županiji!

Ovi veseljaci sa širokim osmjesima na licu posjećuju mjesta u potresom pogođenim područjima i donose…