Tema ovogodišnjeg festivala je proljeće koje simbolizira buđenje, rast i renesansu, stoga će svaka od lokacija na svoj način dočarati proljetni ugođaj kroz svjetlosne predstave koje će se održavati od 18 do 23 sata.

Evo kako organizatori najavljuju događaj:

Obasjaj! Razvedri! Osvjetljenje! Oduševljenje! Iluzija! Konfuzija! Blještavo, sjajno, obasjano, bajno!  Što je život bez svjetla? Što je život bez umjetnosti svjetla, te nove umjetničke discipline koja je iz muzejskih prostora izašla van, na ulicu, među ljude. Umjetnici svjetla upotrebljavaju grad kao slikarsko platno, njegove zgrade i spomenike, njegovo noćno nebo, njegova šetališta i trgove. Svjetlom stvaraju inovativnu umjetnost koja utječe na naše emocije. Umjetnost, dizajn, spektakl, zabava, arhitektura, sve je to Festival svjetla. Festival dobrih emocija i lijepih prizora zbog kojeg je svijet oko nas barem na trenutak potpuno drugačiji, šareniji, blještaviji.U sve više gradova diljem svijeta Festivali svjetla postali su tradicijom. Kreativni majstori podarili su novi život znanim gradskim simbolima zaodjenuvši ih u živopisne boje. U Zagrebu je prvi Festival svjetla održan 2017. godine. Proljeće se slavilo spiralnim svjetlosnim objektima, svjetlosnom harfom, laserskim labirintom… Zagrebački Festival svjetla događaj je koji najavljuje turističku sezonu i vabi na uživanje na otvorenom u proljetnim večerima u inovativnoj umjetnosti i čaroliji svjetla, razigranog i radosnog. Ovaj je Festival još jedan razlog za posjet Zagrebu.
drugi-po-redu-festival-svjetla-u-zagrebu

Četverodnevnim festivalom Zagreb se pridružuje drugim svjetskim gradovima, poput Lyona, Amsterdama, Helsinkija, Praga, St. Petersburga ili Berlina, koji imaju tradiciju održavanja ovakvih festivala, a posebno ističemo da je Festival svjetla Zagreb uvršten i u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International.

drugi-po-redu-festival-svjetla-u-zagrebu

Festival dobrih emocija i lijepih prizora gdje umjetnici svjetla upotrebljavaju grad i njegove vedute kao slikarsko platno najavljuje turističku sezonu, a kroz inovativnu umjetnost i čaroliju svjetla stvara još jedan razlog za posjet glavnom gradu Hrvatske. Uz podršku Grada Zagreba i HEP-a, a u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, ulazak na sve programe je besplatan, a više informacija dostupno je na: www.festivalsvjetlazagreb.hr .

drugi-po-redu-festival-svjetla-u-zagrebu

Tekst i foto: press