Donesite i vi osmijeh u bolnice

Osmijeh ne košta ništa, a djeluje čudesno. Tim je riječima danas na konferenciji za medije najavljena zajednička akcija Henkela i Konzuma Donesite i vi osmijeh u bolnice

Zahvaljujući ovoj plemenitoj akciji udruga klaunovadoktora CRVENI NOSOVI od prosinca će povećati broj redovnih posjeta dječjim odjelima Kliničko bolničkog centra Zagreb - Rebro i donijeti smijeh bolesnim mališanima.

Klaunovidoktori u suradnji s međunarodnom organizacijom "RED NOSES Clowndoctors International" u Hrvatskoj djeluju od 2010. godine otkad redovito posjećuju bolnice i kroz igru s djecom pokušavaju im otkloniti pažnju od bolesti i straha donoseći im smijeh i radost. Klaunovidoktori su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i zabavljači) koji svojim terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici. Trenutno u udruzi djeluje 12 klaunovadoktora, a od prosinca će jednom tjedno terapiju smijehom provoditi na dječjem odjelu KBC-a Zagreb - Rebro.

"Zahvalni smo što je Henkel u okviru svog društveno odgovornog poslovanja prepoznao važnost udruge CRVENI NOSOVI klaunovidoktori za djecu u bolnici te u partnerstvu s Konzumom započeo akciju Donesite i Vi osmijeh u bolnicu. Želja i cilj klaunovadoktora jest posjetiti svako bolesno dijete koje se nalazi u bolnici, a ovom akcijom ćemo povećati broj posjeta jednoj od najvećih bolnica u Hrvatskoj. Zahvaljujemo Henkelu i Konzumu što će ovom akcijom podići razinu svijesti društva o važnosti humora u bolnici jer smo zaista uvjereni da djeca u najtežim životnim situacijama imaju pravo biti osnažena humorom", izjavila je Mladenka Majerić, izvršna direktorica udruge CRVENI NOSOVI klaunovidoktori.

Od početka djelovanja u Hrvatskoj, CRVENI NOSOVI su ostvarili više od 500 posjeta bolnicama i donijeli osmijeh na lica više od 30 500 bolesne djece. Svojim posjetama od kreveta do kreveta i unaprijed osmišljenim nastupima oduševljavaju djecu, ali i njihove roditelje. Klaunovidoktori za svoj su rad 2011. godine dobili nagradu Ponos Hrvatske za humano djelo.

 

Tagovi: , , , , , ,

Vezano uz temu

Stiže velika novost iz redova klaunovadoktora

Po prvi puta djeca na liječenju u bolnicama,…

unuka s bakom i djedom u kuhinji

Novo istraživanje dokazalo: za pretilost djece krivi su bake i djedovi!

Bez obzira na različite kulture, bake i djedovi…

djeca, mobiteli i socijalne vještine

Mit ili istina? Štete li mobiteli i tableti razvoju socijalnih vještina u djece?

Znanstvenici su uspoređivali vještine današnje djece s društvenim…

Pročitajte i:

koronavirus

Domaćim stručnjacima stigao vrijedan uređaj za borbu protiv koronavirusa

Borba protiv koronavirusa bit će, zahvaljujući donaciji poznatog nogometaša, brža - u 22 minute moći…

testiranje na koronavirus

Od danas nova, niža cijena testiranja na Covid-19

Na zadnjoj sjednici Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) donesena je odluka o…

trudnica predaje e-Zahtjev za ostvarivanje prava

Kako brže i lakše do doplatka za djecu?

Od 3. srpnja omogućeno podnošenje e-Zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu

mila rončević i njezina sestra

Mila Rončević uskoro se vraća kući! Lijepe vijesti iz Amerike objavio njezin otac

Marin Rončević, otac djevojčice za čije je liječenje u Philadelphiji prikupljeno nevjerojatnih 38 milijuna kuna,…