Udruga SOS Dječje selo Hrvatska osnovana je s ciljem pomoći djeci bez roditelja i roditeljske skrbi, a njihova je misija stvoriti obitelj i osigurati im sretno i bezbrižno djetinjstvo.U Hrvatskoj ova Udruga djeluje više od 20 godina te kroz dva sela, u Lekeniku i Ladimirevcima skrbi za 240-ero djece neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju te obrazovanje.

Donaciju, kao i poklone koje su prikupili od svojih malih polaznika, je u ime Helen Doron škole predala gđa. Danijela Haralović, nacionalni franšizer Helen Doron za Republiku Hrvatsku. Tom prigodom je izjavila: 'Jako smo ponosni što i ove godine putem donacije možemo pomoći djeci bez roditeljske skrbi. Prepoznali smo SOS Dječje selo kao organizaciju koja promiče dobrobitdjece i pruža djeci potrebnu sigurnost i ljubav. SOS mame, a od ove godine i jedan SOS tata vraćaju ovoj djeci povjerenje u obitelj i tako potrebno samopouzdanje. Željeli smo im na ovaj način dati financijsku i moralnu podršku u ime svih naših polaznika i njihovih roditelja da u tome i dalje ustraju.'

U ime Udruge SOS Dječje selo Hrvatska na donaciji se zahvalio direktor SOS Dječjeg sela Lekenik, Mario Čović koji je tom prigodom izjavio: 'Zahvaljujemo Helen Doron školi engleskog jezika na ovoj vrijednoj donaciji i drago nam je da su prepoznali naš rad. Ova donacija pomoći će nam da djeci pružimo potrebnu pomoć defektologa.'

donacija-za-potrebe-osiguravanja-strucne-pomoci-defektologa-za-djecu

Donacija SOS Dječjem selu još je jedna u nizu aktivnosti kojima Helen Doron škole engleskog jezika za djecu pomažu djeci u Hrvatskoj. Ove godine polaznici Helen Doron škola su za SOS djecu prikupili igračke, odjeću i higijenske potrepštine.

O SOS Dječjem selu Hrvatska:

SOS Dječja sela brinu se za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo.

Humanitarni rad SOS Dječjih sela počiva na četiri načela:

  • SOS majka
  • SOS braća i sestre
  • SOS kuća
  • SOS selo

O Helen Doron Hrvatska:

Helen Doron metodu je jezikoslovkinja i učiteljica Helen Doron razvila 1985. godine. Ova jedinstvena metoda dopušta djeci već od samo tri mjeseca da uče engleski na isti način na koji uče materinji jezik - kroz redovito slušanje i poticanje. Helen Doron English je program učenja engleskog za djecu od tri mjeseca do devetnaest godina. Helen Doron metoda se temelji na djetetovoj prirodnoj sposobnosti za upijanje jezika. Helen Doron u Hrvatskoj djeluje već šestu godinu kao franšizni sustav na 23 lokacija diljem naše zemlje. Od svog osnutka Helen Doron metoda se neprestano razvija i obogaćuje najnovijim jezikoslovnim i pedagoškim spoznajama te korištenjem tehnologije koja pomaže djeci da što zabavnije i jednostavnije usvoje jezik te predstavlja vodeću metodu učenja engleskog jezika za djecu.

Tekst i foto: SOS Dječje selo Hrvatska