Donacija dm-a malim pacijentima bolnice Gornja Bistra

Donacijom higijenskih i kozmetičkih proizvoda Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, u petak 27. ožujka završena je dm-ova inicijativa „Tu i zima toplo srce ima“

U sklopu humanitarne inicijative “Tu i zima toplo srce ima” pacijentima bolnice Gornja Bistra donirani su proizvodi poput deterdženata, krema, pelena i šampona koji su potrebni za svakodnevnu brigu o djeci, a mali bolesnici dobili su i poruke podrške i razumijevanja koje su tijekom siječnja za njih napisali zaposlenici dm-a.

"Svake godine, od srca prihvaćamo poklon dm-a i Hrvatskog skijaškog saveza koji su realizirali inicijativu "Tu i zima toplo srce ima". Našu bolnicu uvijek obraduje pomoć donatora, ne samo zbog materijalne pomoći, nego se sa svakom donacijom vidi da iz dana u dan u našem društvu raste svijest za pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Sigurno je da naši mali bolesnici zaslužuju svu pažnju, ne samo nas koji tu radimo, nego i cijelog društva, jer oni su ti kojima je upravo ta pažnja najpotrebnija. Snaga i humanost jednog društva očituje se upravo na pomoći djeci koja su ovako teško bolesna", izjavio je dr. Renato Mittermayer, ravnatelj bolnice.

Specijalna bolnica Gornja Bistra jedina je zdravstvena ustanova u Hrvatskoj koja se brine za male pacijente s najtežim oštećenjima kojima je potrebna cjelodnevna skrb. Trenutno ima 108 malih pacijenata o kojima se svakodnevno brine oko 60 medicinskih sestara, doktora i njegovatelja te brojni volonteri.

"Želja dm-a je pružiti podršku zaposlenicima i volonterima u njihovom svakodnevnom radu s djecom, a malim pacijentima porukama naših zaposlenika pokazati kako mislimo na njih. Potaknuli smo i sugrađane da nam se pridruže i pomognu u ostvarenju ove donacije. Zahvaljujem svim kupcima dm-a koji su nas podržali i tako pokazali da prepoznaju potrebe djece i mladih", izjavila je Slađana Medić Skorupan, menadžerica marketinga i odnosa s javnošću u dm-u.

Inicijativu "Tu i zima toplo srce ima" podržale su brojne skijaške legende i građani na humanitarnoj utrci dm Zagreb Ski Legends koja je bila posvećena djeci u udomiteljskim obiteljima te štićenicima bolnice Gornja Bistra. Uz male pacijente bolnice Gornja Bistra, u sklopu inicijative dm je donirao 548 djece u udomiteljskom sustavu Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece.

"Po ovom pitanju moram govoriti u ime svih 19 skijaških Legendi koje se svake godine rado odazovu na naš poziv za sudjelovanje dm-ovoj humanitarnoj utrci Legendi. Sretni smo ako svojim doprinosom možemo i mi pomoći dječici kojoj je to zaista i najpotrebnije i veliko hvala dm-u i svim kupcima koji su se uključili u ovu prekrasnu zimsku humanitarnu akciju. Želja skijaških Legendi je da sljedeće godine oni osobno dođu posjetiti bolnicu", izjavila je Nika Fleiss, v.d. voditeljica komunikacija u Hrvatskom skijaškom savezu.

Tekst i foto: dm promo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Odgođena akcija dm Zeleni korak

Rekordni odaziv! Na devetu po redu eko akciju…

dm poziva osnovne škole da se uključe u 9. akciju dm Zeleni korak

U dm-ovoj akciji prikupljanja starog papira za recikliranje…

Pročitajte i:

dijete u kućnoj izolaciji zbog epidemije koronavirusa

Novi apel ministra Beroša oko koronavirusa: 'Moramo biti sumnjičavi...'

Poslana je i snažna poruka o zaštiti ljudi koji u ovim teškim okolnostima dodatno trpe…

trudnica umrla od koronavirusa tijekom porođaja u bolnici

Tijekom porođaja umrla trudnica zaražena koronavirusom

Nesretna žena prva je žrtva koronavirusa među trudnicama. Beba je, srećom, spašena, no u bolnici…

koronavirus

Alemka Markotić: "Sada je valjda svima jasno da nitko nije imun na koronavirus!"

U Zagrebu od koronavirusa umro muškarac rođen 1974. godine, koji nije bolovao od niti jedne…

franka batelić i sin viktor

Sada je sreća potpuna u obitelji Ćorluka! I oni su jači od koronavirusa

Pjevačica Franka Batelić Iz Zagreba je s malenim Viktorom otišla u rodnu Istru, dok se…