U sklopu humanitarne inicijative "Tu i zima toplo srce ima" pacijentima bolnice Gornja Bistra donirani su proizvodi poput deterdženata, krema, pelena i šampona koji su potrebni za svakodnevnu brigu o djeci, a mali bolesnici dobili su i poruke podrške i razumijevanja koje su tijekom siječnja za njih napisali zaposlenici dm-a.

„Svake godine, od srca prihvaćamo poklon dm-a i Hrvatskog skijaškog saveza koji su realizirali inicijativu „Tu i zima toplo srce ima“. Našu bolnicu uvijek obraduje pomoć donatora, ne samo zbog materijalne pomoći, nego se sa svakom donacijom vidi da iz dana u dan u našem društvu raste svijest za pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Sigurno je da naši mali bolesnici zaslužuju svu pažnju, ne samo nas koji tu radimo, nego i cijelog društva, jer oni su ti kojima je upravo ta pažnja najpotrebnija. Snaga i humanost jednog društva očituje se upravo na pomoći djeci koja su ovako teško bolesna“, izjavio je dr. Renato Mittermayer, ravnatelj bolnice.

Specijalna bolnica Gornja Bistra jedina je zdravstvena ustanova u Hrvatskoj koja se brine za male pacijente s najtežim oštećenjima kojima je potrebna cjelodnevna skrb. Trenutno ima 108 malih pacijenata o kojima se svakodnevno brine oko 60 medicinskih sestara, doktora i njegovatelja te brojni volonteri.

„Želja dm-a je pružiti podršku zaposlenicima i volonterima u njihovom svakodnevnom radu s djecom, a malim pacijentima porukama naših zaposlenika pokazati kako mislimo na njih. Potaknuli smo i sugrađane da nam se pridruže i pomognu u ostvarenju ove donacije. Zahvaljujem svim kupcima dm-a koji su nas podržali i tako pokazali da prepoznaju potrebe djece i mladih“, izjavila je Slađana Medić Skorupan, menadžerica marketinga i odnosa s javnošću u dm-u.

Inicijativu „Tu i zima toplo srce ima“ podržale su brojne skijaške legende i građani na humanitarnoj utrci dm Zagreb Ski Legends koja je bila posvećena djeci u udomiteljskim obiteljima te štićenicima bolnice Gornja Bistra. Uz male pacijente bolnice Gornja Bistra, u sklopu inicijative dm je donirao 548 djece u udomiteljskom sustavu Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece.

„Po ovom pitanju moram govoriti u ime svih 19 skijaških Legendi koje se svake godine rado odazovu na naš poziv za sudjelovanje dm-ovoj humanitarnoj utrci Legendi. Sretni smo ako svojim doprinosom možemo i mi pomoći dječici kojoj je to zaista i najpotrebnije i veliko hvala dm-u i svim kupcima koji su se uključili u ovu prekrasnu zimsku humanitarnu akciju. Želja skijaških Legendi je da sljedeće godine oni osobno dođu posjetiti bolnicu“, izjavila je Nika Fleiss, v.d. voditeljica komunikacija u Hrvatskom skijaškom savezu.

Tekst i foto: dm promo