Jako smo sretne što smo opet bile u mogućnosti ugostiti doula trenericu RekuDeszi s kojom imamo izvrsnu suradnju. Pod njezinim mentorstvom su sve naše članice postale doule.” izjavila je predsjednica Hrvatske udruge doula Nina Novotni.

dona-international-obuka-za-doule

Obuka se održavala na engleskom jeziku i obuhvatila je teme od komunikacije s majkom i partnerom, preko tehnika za olakšavanje boli tokom trudova pa do same fiziologije poroda i dojenja. Poseban dio edukacije o dojenju za doule održala je Iva Podhorsky Storek (IBCLC) i tako upotpunila četverodnevnu edukaciju.

Obuku je uspješno završilo 16 žena iz Hrvatske ali i Slovenije i Austrije. Nakon obuke imaju potrebna znanja i vještine da djeluju kao podrška u trudnoći, porodu i babinjama u svojoj zajednici. “Još uvijek sam jako uzbuđena i dirnuta i jedva čekam praksu!”- rekla je nova doula Andrea Weiss Sadeh.

dona-international-obuka-za-doule

DONA International je najstarija, najveća i najcjenjenija doula organizacija na svijetu čiji je certifikat jamstvo kvalitete i profesionalnosti. Prvi od nekoliko uvjeta za certifikaciju je upravo sudjelovanje na doula obuci kakvu organizira Hrvatska udruga doula.

Hrvatska udruga doula osnovana je 2013. godine u svrhu promoviranja prirodnog pristupa rađanju i podržavanju žena u najnježnijim trenucima majčinstva. Doule su informativna, fizička i emotivna podrška majkama tokom trudnoće, poroda i babinja.

Više na: www.doula.hr

dona-international-obuka-za-doule

Tekst i foto: Hrvatska udruga doula