U Arheološkom muzeju u Zagrebu očekuju vas brojne radionice na kojima ćete tijekom uskrsnih školskih praznika naučiti nešto novo i pri tome se igrati, dobro zabaviti i nasmijati. Sve počinje već ovaj vikend!

12.3. (subota) u 11hBudi Indiana Jones!, istraživačka radionica u kojoj djeca traže po postavu Muzeja određeni predmet uz pomoć naputaka. Za treći i četvrti razred.

22.3. (utorak) u 11h – radionica Izgradi pretpovijesnu kolibu. Pretpovijesni ljudi nikad nisu živjeli u dubini špilja, a ako već jesu boravili u špiljama, zadržavali su se oko ulaza. Mogli su obitavati i u podnožju litica, ali i u kolibama sagrađenima pomoću granja, koža i kore drveta, a u nekim krajevima čak i pomoću mamutovih kostiju. Pronađi pretpovijesnog čovjeka (ili ženu) u sebi kako bi izgradio ovu maketu kolibe! Za peti i šesti razred.

23.3. (srijeda) u 11hMuzejske igre, namijenjene djeci koja polaze četvrti, peti i šesti razred. Ovo je više igraonica, nego radionica. Pripremljene su razne zanimljive igre, a najbolje čeka slatka nagrada!

24.3. (četvrtak) u 11hUskrsna radionica u kojoj se izrađuje uskrsni materijal vezan za nadolazeći blagdan Uskrsa. Za treći, četvrti i peti razred.

Broj sudionika na radionicama je ograničen te je potrebna prijava na adresu zbabic@amz.hr . Zbog velikog interesa za sudjelovanje prijave se zaprimaju samo u tjednu održavanja radionice.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, plaća se samo ulaznica u Muzej od 10 kuna, dok je za članove Kluba prijatelja Arheološkog muzeja u Zagrebu s iskaznicom Mladi arheolog ulaz besplatan.

Tekst: AMZ Zagreb

Foto: Profimedia.hr