Jubilarno, 20. izdanje Špancirfesta, najvećeg i najpozitivnijeg festivala u Hrvatskoj počinje za nešto više od tjedan dana. Festival koji se, osim po dobrim emocijama, pamti i po raznovrsnom dječjem programu ni ove godine neće razočarati najmlađe posjetitelje.

Ne vjerujete? Provjerite sami: https://spancirfest.com/program/

Za male analogce

Tijekom svih deset dana festivala u Parku kreative uprljajte ruke glinom, oživite nekoliko smotuljaka slame i divite se remek djelima vaših klinaca i klinceza! Ako ih to ne zadovolji, sigurni smo da će im prilika da izrade lutke u vlastitom kazalištu biti i više nego prihvatljiva opcija.

djecji-program-20-spancirfesta-usrecit-ce-mnoge-klince-i-klinceze

Predlažemo nježne pripreme djece svih uzrasta za mirne snove. Odvedite ih na neku od radionica u perivoju oko Starog grada gdje se smjestio Vindiland i dopustite im da se rasplešu ili jednostavno dobro razgibaju. Pokažite im kako svijet izgleda naopačke pa neka pođu na radionicu vješanja po svili. Naposljetku, neka zasviraju udaraljkama... ili vlastitim tijelom kroz radionicu beatboxanja.

Zašto bi se samo djeca zabavljala? Odvedite i sebe na neko lijepo putovanje... u djetinjstvo! Igramo gumi-gumi i strašno je napeto. Sjećate se Školice?

djecji-program-20-spancirfesta-usrecit-ce-mnoge-klince-i-klinceze

Za male digitalce

Ako vašu obitelj krase i oni koji su uplovili u pubertetske vode, povedite ih u malo kino na odabrane filmove s Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, Filmske revije mladeži i s Four River Film Festivala.

A sad ono najatraktivnije. Ove godine svi oni mogu postati i organizacijski dio Špancirfesta te sami stvoriti kampanju za digitalne platforme: Instagram, Facebook, Twitter i Snapchat. Sudionici  će  sami  izrađivati  dizajn  materijala  koji  će  se  koristiti  za  online  sadržaje  kao  što  su  to  3D  posteri,  obrađene  fotografije,  GIFovi,  scenografije  i  slično.

Vidimo se na Špancirfestu!

Sad kad smo vam uštedjeli vrijeme i pobrinuli se da imate podsjetnik što posjetiti, preostaje vam samo rezervirati prijatelje i rodbinu te pospremiti dobru volju u kofere. Vidimo se od 17. do 26. kolovoza na varaždinskim ulicama. Možda na nekoj od točaka uličnih performera, a možda na nekom od ovdje izdvojenih događanja. Moguće i u redu za klopu kad ogladnimo od španciranja. Nećemo odati previše... neka neke stvari ipak ostanu neotkrivene!

djecji-program-20-spancirfesta-usrecit-ce-mnoge-klince-i-klinceze

Tekst i foto: press