U nedjelju, 2. listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održat će se zagrebačka premijera dječje predstave, mjuzikla ”Matilda”. Predstava počinje u 19 sati, a nakon premijere održat će se promocija CD izdanja ”Matilda Original Soundtrack” i svečani domjenak u foajeu HNK. Autori mjuzikla su Marijana Nola (libreto) i Neno Belan (autorska glazba).

Promociji će prisustvovati svi izvođači koji su sudjelovali u nastanku originalnog soundtracka s glazbenim brojevima koji su osvojili dječja srca. Iza projekta ”Matilda Original Soundtrack” stali su brojni slavni estradni umjetnici koji su svojim doprinosom potpomogli Međunarodni dječji festival u Šibeniku. Na promociji CD-a osobno će nastupiti Oliver Dragojević, Zorica Kondža, Vanna, Marijan Ban, Davor Gobac, Jelena Rozga, Maja Posavec i Luka Nižetić. Tematsku pjesmu ”Dječji svijet” izvest će Neno Belan uz pratnju zborova Zdravo maleni (Šibenik) i Pahuljice (Zagreb).

Godina prikazivanja mjuzikla obilježena je i objavom originalnog albuma ''Matilda Original Soundtrack'' s glazbenim brojevima koji imaju tendenciju postati dječji evergreeni.

Cijena ulaznice: 50 kn

Tekst i foto: promo