Dječji festival plesa Kliker i Life Long Burning međunarodna koreografska konvencija uskoro u Zagrebu

Zagreb je od 23. do 26. 10. 2019. domaćin Međunarodne plesne konvencije u okviru EU projekta Life Long Burning, koja se po prvi put održava u Hrvatskoj. Cilj konferencije je upoznati profesore, pedagoge i umjetnike s umjetničkim i edukacijskim trendovima na području suvremenog plesa za djecu i mlade. Dijelimo i besplatne ulaznice za tri plesne predstave!

Susret plesnih stručnjaka iz više europskih zemalja, paneli kao i stručna predavanja osvijestit će važnost plesa za razvoj djece, kao i potrebu uvođenja plesa kao predmeta u škole, uz suradnju s profesionalnim umjetnicima i kazalištima. Program uključuje 5 predstava za djecu, 2 stručna seminara, 2 predavanja na temu suvremenog plesa djece i mladih, 2 okrugla stola i 1 start-up prezentaciju.
Organizator događanja je Plesni centar Tala kojeg vode Larisa Lipovac Navojec i Tamara Curić. Naime, njihov je cilj da ples i pokret postanu dostupni svakom djetetu kao dio odgoja. Dokazano je da ples i pokret potiču zdrav tjelesni razvoj, razvoj inteligencije, kreativnosti i samosvjesnosti, a djeluju i na smanjenje inertnosti i nasilja.

Tamara Curić i Larisa Lipovac Navojec

Osim spomenute konvencije održat će se zagrebačka edicija Kliker dječjeg festivala plesa, pokreta i igre. Polaznici zagrebačkih vrtića i škola sudjelovat će u interaktivnim predstavama i dodatnim radionicama, a dječje plesno kazalište ovaj put dolazi k njima. Tako će djeca u dječjem vrtiću Izvor uživati u predstavi Misli u boji, a školarci OŠ Ivana Gundulića u premijeri predstave Polygon Larise Lipovac Navojec. Ova plesna umjetnica, koreografkinja i plesni pedagog obilježava i 25 godina rada. Osim zatvorenih predstava u vrtiću i školi, održat će se i predstave za građanstvo u Zagrebačkom kazalištu lutaka, Kulturnom centru Travno i Plesnom centru Tala. Zadnjeg dana Festivala, u subotu 26. 10. i Zrinjevac postaje velika rasplesana pozornica na koju su svi dobrodošli.

Kako do besplatnih ulaznica za predstave?

Za vas smo osigurali 2 puta po dvije ulaznice (ili 1 x 4, za četveročlanu obitelj) za svaku od sljedeće tri predstave. Kako biste ih osvojili, samo budite brzi. Pošaljite svoje podatke (ime, prezime, ime djeteta i koliko je godina) te kontakt broj mobitela, zajedno s nazivom predstave koja vas zanima na naš mejl urednistvo@roditelji.hr i na mejl ćemo vas obavijestiti ako ste ih osvojili. Sretno!

Predstave za djecu:

1. Kronografija dualizma (10+), srijeda 23. 10. 2019. u 19 sati, Zagrebačko kazalište lutaka (Ulica baruna Trenka 3, Zagreb)

Iako ime zvuči kompleksno i ozbiljno, riječ je o izvedbi namijenjenoj klincima koji su u potrazi za samim sobom i svojim položajem u društvu u odnosu na vršnjake, prijatelje, roditelje i okolinu. Izvedba kombinira hip-hop kao urbani sa suvremenim plesom i stvara novu plesnu formu – hip-hop kazalište.

2. Sinovi (8+), petak 25. 10. 2019. u 10 sati, Kulturni centar Travno (Ul. Božidara Magovca 17, Zagreb)

Till i Jaša Frühwald, dvije generacije, otac i sin – kako na pozornici, tako i u stvarnom životu – kreću u potragu za onim što čini njihov odnos, kopajući dublje no što bi to uobičajene obiteljske veze diktirale. Što bi sin mogao i trebao naučiti od svog oca te kakav mu je uzor potreban kao mladiću koji raste i razvija se? Kako i kada dječak postaje muškarcem, ili muškarac ocem te što "biti otac" uopće znači?

3. Patka, smrt i tulipan (6+), subota 26. 10. 2019. u 10 sati, Kulturni centar Travno

Patku je već dulje vrijeme pratio čudan osjećaj. Kao da je netko promatra, kao da joj je netko blizu. Onda se napokon pojavila pred njom - Smrt. No Patka još nije spremna, a ni Smrti se baš ne žuri. Zajedno provode ljeto, kupaju se u jezeru, sjede na stablu ili na livadi, razgovaraju i zajedno šute. Smrt doživljava iskreno prijateljstvo i čaroliju života. Ali jesen se bliži, tada i Patka mora poći na svoje posljednje putovanje…

Prema motivima dječje slikovnice "Patka, Smrt i Tulipan" Wolfa Erlbrucha. Kako pronaći pravi način i govoriti o pitanju smrti, koje u jednom trenutku neizbježno postavi svako dijete.

Detaljnije o predstavama i stručnom programu pogledajte na https://klikerfestival.com/program-zagreb/

 

Tekst i foto: press

Tagovi: , , , ,

Pročitajte i:

najmlađa žrtva koronavirusa u svijetu

Beba stara šest tjedana preminula od koronavirusa

Tri slučaja djece koja su nedavno umrla od koronavirusa nisu promijenila stav epidemiologa da najmlađi…

mama i kći vani nakon što je prošla zabrana izlazaka zbog koronavirusa

Možda ste imali koronavirus, a da to i ne znate

Između 25 do čak 50% ljudi zaraženih koronavirusom nema nikakvih simptoma. Jeste li i vi…

žena zabrinuta zbog zdravlja i situacije s koronavirusom

"Imam zakazanu punkciju zbog sumnje na tumor. Što sada?" Kako funkcionira liječenje najtežih bolesnika?

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako se zdravstveni sustav pomalo vraća u normalni mod…

dijete kod kuće zbog koronavirusa držiporuku da ostanemo kod kuće

Ministar Beroš o najvećem rastu broja oboljelih, a znamo i kada možemo očekivati popuštanje mjera

Čovjek kojeg posljednjih dana mnogi hvale i smatraju pravim herojem, opet je, na sebi specifičan…