Na staru godinu u 10.30 sati kada počinje Veliki Spektakl za najmlađe. Trgom kod golubice će letjeti šarene konfete i baloni. Minutu prije podneva počinje odbrojavanje, a ulazak u Novu godinu obilježit će se velikim vatrometom konfeta točno u podne! U Ogulinu, da budemo precizni!

I to još nije sve. Zabavljat će nas Jagor bend uz pobjednice prvog ogulinskog dječjeg festivala Jagor, Dora i Natalli, ogulinske mažoretkinje i jedan jedini neponovljivi Dubravko Dragičević!

Sve posjetitelje čeka velika tombola puna nagrada. Od članstva u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin, knjige koje pobuđuju maštu, slatkih paketića, svima dragih palačinki, rođendana koji poklanja hotel Frankopan za do 15 djece pa do nagrade našeg generalnog sponzora putničke agencije Klek, putovanja života.

Za dobre želje nikada nije prerano. Zajedno dočekajmo godinu ispunjenu s mnoštvom novih dječjih uspjeha!

Proslava dočeka Nove godine za odrasle

Tradicionalni doček nove godine će se održati 31.12.2017. u večernjim satima na Trgu kod golubice. U Novu godinu će nas uvesti svima dobro znani ogulinski bendovi Speen i Partyano, svirka počinje već u 22 sata i trajat će do dugo u noć. Sve posjetitelje očekuje pregršt dobre zabave.

Novogodišnje kupanje

Petu godinu zaredom u Ogulinu će se održati novogodišnje kupanje u jezeru Sabljaci po kojem je Ogulin postao i nadaleko poznat. Svake godine se kupa sve više kupača te je ta brojka dosegla 10-ak najhrabrijih građana, koje ne može obeshrabriti ni loše vrijeme ni hladnoća, tako su se prošle godine kupali na samo 2 stupnja u jezeru temperature svega 5 stupnjeva Celzijusa. Ideja o kupanju u jezeru je začeta one godine kada je izgorio restoran te su kupači na ovaj način željeli skrenuti pažnju na to mjesto, njegovu važnosti i značaj za grad. Idejni začetnik kupanja je gospodin Zvonko Ranogajac koji također i sudjeluje u kupanju. Kupanje će se održati tradicionalno 1. siječnja u 12 sati, točno u podne.

Tekst i foto: press