Djeca s nestrpljenjem očekuju 26. Hrvatski dječji festival

Polako vas već pripremamo za ovogodišnji Hrvatski dječji festival u sklopu kojeg će se održati nekoliko manifestacija, između ostalog, veliki koncert s nastupom brojnih hrvatskih dječjih zborova koji se već marljivo pripremaju za nastup.

Festival će se održati 2. 11. 2019. u KD Vatroslava Lisinskog. Festival već godinama okuplja djecu iz cijele Hrvatske koja se predstavljaju u tri kategorije – likovnoj, literarnoj i glazbenoj. Za likovnu i literarnu kategoriju prosudbena povjerenstva sastavljena od uvaženih pisaca, lektora, slikara, kipara, urednika itd… odabiru dječje radove – slike i pjesme na zadanu temu, a u glazbenoj kategoriji predstavljaju se dječji zborovi s novokomponiranim izabranim dječjim pjesmama.

GLAZBENI DIO podrazumijeva odabir novih kvalitetnih dječjih pjesama među prijavljenim radovima i njihovo izvođenje na pozornici Velike dvorane KD Vatroslava Lisinskog. Navedene pjesme bit će objavljene na Festivalskom CD-u, tekstovi u Zborniku Festivala. Notni zapis pjesama bit će objavljen u Notnom izdanju u okviru Zbornika.

LIKOVNI DIO posvećen je izboru slika učenika osnovnih škola koje će biti izabrane među 300-tinjak radova pristiglih na Natječaj Festivala. Izabrane slike bit će uramljene i izložene u predvorju Velike dvorane KD Vatroslava Lisinskog. Autori nagrađenih radova će se družiti na Okruglom stolu sa slikarima i kiparima prije festivalskog koncerta.

LITERARNI DIO odnosi se na uži izbor poetskih radova učenika osnovnih škola, odabranih među radovima pristiglim na Natječaj Festivala. Dječja poezija bit će objavljena u Zborniku Festivala i predstavljena na Okruglom stolu u predvorju Velike dvorane, prilikom druženja djece s
književnicima i piscima.

Ove godine događanje počinje u popodnevnim satima u predvorju Velike dvorane Vatroslava Lisinskog, gdje će se na okruglim stolovima čitati dječja poezija te će biti izložene uramljene dječje slike, a sve će kulminirati velikim koncertom u 17 sati u Velikoj dvorani. Na velikom koncertu predstavit će se 24 zbora iz cijele Hrvatske s njihovim plesnim skupinama, Baletni studio Edite Cebalo, a kao i do sada bit će uručeno Priznanje za poseban doprinos dječjoj glazbi – ove godine skladateljici Nataliji Banov. Dosadašnji laureati su bili maestro Pero Gotovac, Arsen Dedić, Branko Mihaljević, Jovica Škaro, Ratko Pogačić…

 

Tekst i foto: press

Pročitajte i:

najmlađa žrtva koronavirusa u svijetu

Beba stara šest tjedana preminula od koronavirusa

Tri slučaja djece koja su nedavno umrla od koronavirusa nisu promijenila stav epidemiologa da najmlađi…

mama i kći vani nakon što je prošla zabrana izlazaka zbog koronavirusa

Možda ste imali koronavirus, a da to i ne znate

Između 25 do čak 50% ljudi zaraženih koronavirusom nema nikakvih simptoma. Jeste li i vi…

žena zabrinuta zbog zdravlja i situacije s koronavirusom

"Imam zakazanu punkciju zbog sumnje na tumor. Što sada?" Kako funkcionira liječenje najtežih bolesnika?

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako se zdravstveni sustav pomalo vraća u normalni mod…

dijete kod kuće zbog koronavirusa držiporuku da ostanemo kod kuće

Ministar Beroš o najvećem rastu broja oboljelih, a znamo i kada možemo očekivati popuštanje mjera

Čovjek kojeg posljednjih dana mnogi hvale i smatraju pravim herojem, opet je, na sebi specifičan…