Godinu dana od svog boravka na našim prostorima brend JumpingClay odlučio razveseliti djecu u Kliničkom bolničkom centru Sestre Milosrdnice sa svojom jedinstvenom glinom koja razvija dječje potencijale kroz učenje i igru. Uz prisustvo moderatorice Anđe Marić, koja je pročitala nekoliko ulomaka iz svoje knjige „Afra“, koja govori o samopouzdanju, prijateljstvu i prihvaćanju različitosti, okupljena su djeca dobila na dar prigodne pakete koji će im omogućiti još puno igranja glinom.

djeca-iz-kb-sestre-milosrdnice-uzivala-u-modeliranju-najmekse-gline-na-svijetu

Prostorija za druženje djece u bolnici ukrašena je veselim i šarenim glinenim likovima, a za djecu je bila organizirana i interaktivna radionica tijekom koje su se, uz stručno vodstvo, mogli okušati u izradi različitih maštovitih kombinacija. Djeca su sa znatiželjom pristupila ovoj veseloj igri, okušavajući se tako u izradi različitih oblika uz savršeni materijal gline koju karakterizira elastičnost i bogata paleta boja, kao i prirodno sušenje. U opuštenoj atmosferi prostorije za druženje, djecu je glina odvela na magično putovanje u kojem su izrađivali vlastite igračke i barem nakratko oživjeli svijet mašte. Ova glina s kojom se rado igraju djeca, ali i odrasli, potiče inovativnost, pospješuje koncentraciju te razvija samopouzdanje, inteligenciju i umjetničke vještine.

djeca-iz-kb-sestre-milosrdnice-uzivala-u-modeliranju-najmekse-gline-na-svijetu

„Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovoj hvalevrijednoj akciji. Sretan sam što je sve prošlo u najboljem redu, pogotovo zbog naših malih pacijenata koji su u ovome najviše uživali.“ – istaknuo je prof. dr. sc. Miroslav Harjaček, pedijatar, predstojnik Klinike za pedijatriju KBC-a Sestre Milosrdnice.

djeca-iz-kb-sestre-milosrdnice-uzivala-u-modeliranju-najmekse-gline-na-svijetu

Tekst i foto: promo