Odjenuti se (ili razodjenuti) prirodna je ljudska potreba, način na koji ljudsko tijelo i osoba osiguravaju protezanje u prostor i vrijeme, a time i prvu komunikaciju s drugima. Ova radionica govori o razvoju odjevnih predmeta te njihovom odnosu prema ljudskom tijelu i njegovim pokretima.

Kroz izradu kostima od papira i filca klamanjem i lijepljenjem, učit će se o razlici između zapadnjačke i ne-zapadnjačke odjeće, te odnosu prema tijelu (naglašavanjem spola / neutraliziranjem spola; olakšavanjem kretnji; stvaranjem novih gesti zbog odjeće i modnih dodataka).

Voditeljica ove radionice koja se održava u nedjelju 12. lipnja u 11 sati je Andreja Rožić. Prijaviti se može do subote 11. lipnja u 17 sati na e-mail adresu info@dan-d.info. Radionica je besplatna.

Andreja Rožić, mag. ing. des., završila je Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn te Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu. Karijeru je započela kao pripravnica modnog dizajnera, a trenutno radi kao dizajnerica interijera u vlastitoj tvrtki. Uže polje interesa joj je istraživanje funkcionalnosti stvari i prostora, te njihov odnos prema ljudskom tijelu.

Više informacija o rasporedu svih radionica Dana D potražite na: http://2016.dan-d.info/hr/category/radionice/

Tekst: press

Foto: Profimedia