Predstavljamo vam seriju od tri edukativne simpatične slikovnice Gordane Lukačić koje na prihvatljiv i duhovit način potiču kod djece pozitivan stav prema očuvanju prirode i svih njenih vrsta. Namijenjene su djeci od tri do sedam godina.

Čajana na Mjesecu

Glavni likovi slikovnice su pande – mali medvjedići koji su zbog klimatskih promjena među najugroženijim životinjskim vrstama na Zemlji. Uzrok smanjivanju njihove populacije je i nestanak njihove omiljene hrane – bambusa. Pande šalju svoju predstavnicu Mandu u daleki svijet, da potraži pomoć kod izmišljenog stvora Milizbora koji prodaje parcele na Mjesecu na kojem su se stvorili pogodni klimatski uvjeti za pošumljavanje bambusom...

Pažljivo oblikovane, jasne i duhovite rečenice Gordane Lukačić, u kombinaciji s neodoljivim ilustracijama Tee Stražičić, kod djeteta razvijaju ljubav prema čitanju, a ujedno ga poučavaju o promjenama koje možemo zaustaviti samo složnim zajedničkim djelovanjem.

darujemo-vam-seriju-slikovnica-s-pandama-u-glavnoj-ulozi

Uzbuna u Bambusgaju donosi nam nastavak pustolovina Pande Mande i njenih prijatalja. Ako ste svojim najmlađim ukućanima već kupili Čajanu na Mjesecu, onda ne propustite ovu slikovnicu. Životinje su se brinule o Bambusgaju, zalijevale su mladice, plijevile korov sve dok jednog dana nisu naišli na polomljene stabljike. Trebalo je otkriti tko je to učinio... Tu počinje zaplet koji će životinje razriješiti zajedničkim trudom i timskim radom.

darujemo-vam-seriju-slikovnica-s-pandama-u-glavnoj-ulozi

Povratak na Zemlju je treći nastavak slikovnice o pandi Mandi i njenim prijateljima, a svaki od tri nastavka može se čitati i kao zasebna priča. Panda Manda zasvira na češalj i tako dozove Martondu koji ih u svemirskom brodu spušta na Zemlju da vide o čemu se radi. Razigrane i duhovite ilustracije Martina Babića i zanimljiv tekst koji se temelji na znanstvenim činjenicama obogaćenim maštom otisnut je velikim tiskanim slovima kako bi i čitači početnici lako čitali, a i oni koji su već postali gutači slova.

darujemo-vam-seriju-slikovnica-s-pandama-u-glavnoj-ulozi

Izdavač: Libricon

Cijena svake slikovnice: 69 kn

Tri najbrže čitateljice koje se prijave sa svojim podacima na urednistvo@roditelji.hr s naznakom "Panda Manda" u nazivu mejla, osvaja po jednu od slikovnica. Svaka se može čitati neovisno jedna o drugoj.

Dobitnici jedne od slikovnica su:

Ivana Grujin Štolfa iz Osijeka, Fran Pucić iz Novske i Martina Šmit iz Jastrebarskog

Tekst: I.T.

Foto: Libricon