Priče za laku noć za mlade buntovnice maštovite su i inspirativne pripovijetke, napisane u stilu bajki, o 100 hrabrih žena – buntovnica – koje su svojim životima, sudbinama i postignućima promijenile tijek povijesti i nadahnule svijet. One su slikarice, znanstvenice, aktivistice, plesačice, astronautkinje, glazbenice, boksačice, spisateljice, političarke… iz svih krajeva svijeta. Svakoj je posvećena cijela stranica i portret koji savršeno odražava duh prikazane junakinje. Život mnogih od njih nije bio bajka, ali su svojom predanošću i hrabrošću savladale sve izazove i pokazale da ne postoje snovi koji se ne mogu ostvariti. Ovu raskošnu knjigu ilustriralo je čak 60 umjetnica iz svih krajeva svijeta, što je čini potpuno jedinstvenim projektom za djecu i mlade.

darujemo-vam-price-za-laku-noc-za-mlade-buntovnice

Elena Favilli nagrađivana je novinarka i medijska poduzetnica. Radila je za časopise Colors i McSweeney’s, talijansku javnu televiziju RAI, mrežne dnevne novine Il Post i dnevne novine La Repubblica, te vodila digitalnu redakciju na obje strane Atlantika. Magistrirala je semiotiku na Sveučilištu u Bologni i studirala digitalno novinarstvo na kalifornijskom Sveučilištu Berkeley. God. 2011. (s Francescom Cavallo) osmislila je Timbuktu Magazine — prvi iPad dječji časopis. Osnivačica je i glavna izvršna direktorica Timbuktu Labsa.

Francesca Cavallo spisateljica je i nagrađivana kazališna redateljica. Njezine predstave uprizorene su u kazalištima diljem Europe. Kao strastvena društvena inovatorica Francesca je osnovala Sferracavalli („Potkovice“) —Međunarodni festival održive mašte koji se održava u Južnoj Italiji. God. 2011. zajedno s Elenom Favilli osnovala je Timbuktu Labs gdje radi na mjestu kreativne direktorice. Priče za laku noć za mlade buntovnice njezina je sedma knjiga za djecu.

Elena i Francesca su 2013. godine izabrane među Top 10 talijanskih inovatora.

darujemo-vam-price-za-laku-noc-za-mlade-buntovnice

„Mnoge od ovih priča u kojima su glavni likovi špijunke, gusarice, astronautkinje, aktivistice, znanstvenice, spisateljice, sportske zvijezde i još puno njih, vrlo su uzbudljive i nadasve poticajne.“ Guardian „Naraštajima su priče za laku noć roditeljima služile da pridobiju djecu u postelju i uspavaju ih. Ova će fascinantna zbirka priča najvjerojatnije imati suprotan učinak – pa ipak je mame i tate hrle kupiti… Suvremene i u osnovi feminističke, ovo pripovijetke za laku noć napisane u stilu bajki toliko su inspirativne da ih s oduševljenjem čitaju i odrasli.“ i newspaper „Profinjene, šarene... i ispričane na očaravajući način.“ Sunday Times „Ova revolucionarna knjiga Priče za laku noć za mlade buntovnice nastoji srušiti spolne stereotipe i potaknuti djevojke da si postave visoke ciljeve u pogledu zvanja i zanimanja.“ Daily Mail „Feministička knjiga priča za laku noć za koju poželite da ste uz nju odrastali.“ Stylist „Iznimne junakinje ove knjige iz različitih su vremena i krajeva svijeta, ali svima je zajedničko da su oblikovale naše društvo i time zavrijedile da se o njima napiše priča koja će inspirirati neke buduće stvarne junakinje.“ Guardian

Knjiga Priče za laku noć za mlade buntovnice u prijevodu Morane Šimat dostupna je u knjižarama Znanja i na web shopu po cijeni od 199,00 kn (http://znanje.hr/proizvod/price-za-laku-noc-za-mlade-buntovnice-100-pripovijedaka-o-izuzetnim-zenama/).

Kako do besplatnog primjerka?

Prvi čitatelj ili čitateljica koji nam pošalju svoje podatke na mejl urednistvo@roditelji.hr s naznakom: "Priče za laku noć" osvojit će ovu jedinstvenu zbirku inspirativnih priča. Uvjet je da nije u nekoliko zadnjih mjeseci već osvojio neku nagradu.

______

Dobitnica knjige je Katija Maretić Oluić iz Splita. Čestitamo!

Tekst i foto: Znanje, instagram