Maja Šimleša svoje je nadareno pero hrabro prvi put ukrstila s briljantnim kistom višestruko nagrađivanog akademskog slikara Svena Nemeta kako bi nam ispričali ovu živopisnu, duhovitu, toplu i poučnu priču o prijateljstvu, sreći i kvalitetama koje posjedujemo, ali koje katkad treba netko prijateljski pogurati da bi ih postali svjesni. Priča o dugovratki Suli, velika srca, osvojit će srca i malih i velikih, baš kao što je prije šest godina  redovito počela oduševljavati autoričinu kći koja je pratila njezine avanture u dugim vožnjama automobilom kroz jutarnje gužve do jaslica. Dok je jednom rukom upravljala automobilom, drugom je Maja Šimleša glumila žirafu koja usamljena luta savanom i traži nekoga za razgovor. Godinama je Suli ostala omiljena "igračka" i najdraža utjeha za njezinu djevojčicu. A sada je vrijeme da društvo potraži i u vašim domovima i pronađe još mnogu djecu kojoj treba dobro društvo iskrenog prijatelja.

darujemo-vam-dvije-nove-slikovnice-o-simpaticnoj-suli-autorice-maje-simlese

Iz slikovnice:

"Jednoga dana do jezera doluta,umorna i gladna od dugačka puta.Svud oko sebe njuškati staneu potrazi za malo hrane."

Rimovani stihovi kojima Maja Šimleša plete zabavnu priču o žirafi Suli tako prirodno teku, da će starija djeca ubrzo i sama završavati stihove, a možda i recitirati slikovnicu cijelu. Zabava je zajamčena! A mi je već vidimo i uglazbljenu i uprizorenu u neku od sjajnih predstava za djecu ili možda kao animirani film.

Izdavač: Profil

Cijena: 69 kn

Želite li osvojiti jednu od slikovnica, imajte brze prste koji će na naš mejl urednistvo@roditelji.hr poslati svoje podatke s naznakom "Suli u avanturi". U obzir dolaze oni koji nisu prošlih nekoliko mjeseci kod nas ništa osvojili.

Dobitnice su: Sandra Novoselac iz Zagreba i Veronika Gačić iz Velike Gorice

Tekst: Ivančica Tarade

Foto: Profil