I ove će godine zagrebačko nebo postati pozornicom veličanstvenog spektakla boja i efekata: od 17. do 19. lipnja na desnoj obali Save u parku i na jezeru Bundek održat će se 16. Međunarodni festival vatrometa, na kojem će nagrađivani i maštoviti pirotehničari svijeta pokazati svoje umijeće i zagrebačko nebo osvijetliti s čak 2500 projektila.

Organizator, Mirnovec Pirotehnika, na ovogodišnjem festivalu očekuje nekoliko desetaka tisuća posjetitelja koji će uživati u nadmetanju hrvatskog tima iz Mirnovca te ekipa iz Italije i Poljske, specijaliziranih za izvođenje velikih javnih vatrometa koji iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo u ovakvim javnim spektaklima. Talijanski tim Scarpato Pirotecnica već stoljećima svojim umijećem sve prisutne ostavlja bez daha, posebice vatrenim cvijećem na nebu koje osvjetljava noć i razbija mrak, dok  je  obiteljsko poduzeće Surex iz Poljske, dobitnik brojnih nagrada na svjetskim natjecanjima, prepoznato po piro-glazbenim vatrometima. Mirnovec Pirotehnika, organizator i sudionik natjecanja, svojim uspješnim radom danas je sinonim za vatromete i zabavnu pirotehniku u ovom dijelu Europe.

Vatrometi će trajati 10 minuta. Kako bi se natjecanje dodatno „začinilo“, ove godine svaka ekipa ima projektni zadatak u trajanju od tri minute: zadana tema na koju će morati pokazati svo svoje piro-glazbeno umijeće je pjesma Ive Robića „Tebi, grade moj“. Pobjednika festivala bira publika uz pomoć glasačkih aparata postavljenima na Bundeku.

Tijekom sva tri dana festivala osiguran je i bogat glazbeni program uz nastupe poznatih hrvatskih izvođača: Kiće Slabinca, Crvene jabuke i Željka Bebeka. Osim glazbenog programa, očekuje vas bogat zabavni sadržaj za sve uzraste i ukuse: za klince i klinceze svakoga se dana u 22 sata priprema  „baby vatromet“, a tu je i veliki lunapark te bogata gastro ponuda.