Uz društvene igre, klub zaljubljenika u LEGO kockice predstavit će i svoj rad. Volonteri udruge će tijekom dana prezentirati, objašnjavati pravila i pomoći posjetiteljima u prvim koracima u svijetu modernih društvenih igara. Svima će na raspolaganju biti 50-ak različitih naslova igara koje će moći i zaigrati, a oni najsretnijih mogu osvojiti i neke od vrijednih nagrada.

Ukoliko želite putovati vlakom kroz Europu u igri Ticket to Ride, osvojiti srednjovjekovni dvorac Carcassonne, naseliti otok Catan u igri Settlers of Catan ili se pak uputiti u pohod kroz izmišljeni grad-državu Waterdeep u igri Lords of Waterdeep, Dan društvenih igara u Avenue Mallu je pravo mjesto za vas.

O modernim društvenim igrama

Na spomen društvenih igara prvo što nam padne na pamet su igre kao što su Čovječe ne ljuti se, Monopol i Rizik koje su mnogima od nas obilježili djetinjstvo. Međutim, unatrag nekih 15-tak godina u svijetu, a polako i kod nas, razvija se potpuno novi žanr društvenih igara koje ubacuju visoki sociološki i edukativni karakter u društvene igre. Elementi sreće u ovim igrama svedeni su na minimum, a svaki od igrača razvija svoju strategiju kojom pokušava pobijediti u igri. Pri tome, u igrama je ostao glavni element zbog kojih se igraju – zabava!

****

Udruga Igranje je neprofitna udruga za promicanje i popularizaciju misaonih društvenih igara koje se igraju u društvu okupljenom oko stola ili neke druge pogodne površine, u svrhu podizanja kulture igranja misaonih društvenih igara, te poticanja razvoja civilnog društva kroz podizanje obiteljskih vrijednosti, bolje socijalizacije i prevencije svih dobnih skupina od alkohola, droga, računalne, te ostalih ovisnosti.